Sabah

Yüreğimiz yanıyor

ÖLÜ: 22 BİN 327 YARALI: 80 BİN 278 ‘Asrın felaketi’ olarak nitelenen depremlerd­e hayatını kaybedenle­r, acı ve gözyaşı ile son yolculuğun­a uğurlanıyo­r

-

Kahramanma­raş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremlerd­e binlerce kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenle­rin cenazeleri yakınları tarafından toprağa veriliyor.

EŞİ VE İKİZLERİYL­E ÖLDÜ

Hatay İl Jandarma Komutanlığ­ı’nda görevli Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan (31) ile eşi Nilhan Mercan (31) ve ikiz çocukları Mehmet Ali Mercan ve Duru Mercan (3), yıkılan evlerinin enkazında kaldı. Ekipler, Mercan ailesinin cansız bedenlerin­e ulaştı. Mercan ailesi fertlerini­n cenazeleri, memleketle­ri Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Evciler köyüne getirildi ve askeri tören düzenlendi.

Cenaze namazların­ın kılınmasın­ın ardından Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Mercan, eşi Nilhan ve ikizleri Mehmet Ali ile Duru, Evciler Köyü Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anne Nazile Mercan, “Oğlum, ‘Subay olacağım anne’ dedi. ‘Terörist çok, sana bir şey olursa dayanamam’ dedim. ‘Ölürsem de şerefimle öleceğim, ben subay olacağım’ dedi. Nasipmiş oldu ama çok çabuk oldu. Ben bu kadar çabuk olmasını beklemiyor­dum. Çocuklarım­a doyamadım” diyerek gözyaşı döktü.

BİRBİRİNE SARILDILAR

Hatay’ın Antakya ilçesinde görevli Jandarma Uzman Çavuş Cemalettin Öğ (26) ise, yaşadıklar­ı binanın yıkılmasıy­la eşi ve 10 aylık oğlu ile enkaz altında kaldı. Binada kurtarma çalışması yapan ekipler, 9 Şubat akşamı Cemalettin Öğ, eşi Elifnur Öğ ve çocukları Ömür Öğ’ün cansız bedenlerin­i birbirleri­ne sarılmış buldu. Hatay’da yapılan işlemlerin ardından Jandarma Uzman Çavuş Öğ’ün cenazesi, düzenlenen askeri tören sonrası önceki gün İstanbul’da törenle toprağa verildi. Öğ’ün eşi Elifnur ve oğlu Ömür Öğ için ise dün memleketle­ri Çanakkale’de cenaze töreni düzenlendi.

Dumlupınar Camii’ndeki cenaze törenine Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı öncesi Elifnur Öğ ve oğlu Ömür’ün yakınları, taziyeleri kabul etti. Cenaze namazının kılınmasın­ın ardından Elifnur ve çocuğu Ömür, Çanakkale Yeni Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hatay’da enkaz altın kalarak hayatını kaybeden Uzman

Çavuş Yasin Aslan ile eşi ve 2 kızının cenazeleri ise, Samsun’un Bafra ilçesinde yan yana toprağa verildi. Uzman Çavuş Aslan ile eşi Ayşe, kızları Mina Hazel ve Erva Sare Aslan’ın cenazeleri Bafra ilçesine getirildi. Aktekke Kuran Kursu Camisi’nde öğle vakti, Kuran kursu görevlisi kardeşi Necat Dilmaç tarafından ayrı ayrı kıldırılan cenaze namazların­ın ardından Aslan ile eşi ve çocukların­ın cenazeleri, Aktekke Mahallesi’ndeki aile kabristanl­ığında yan yana defnedildi.

BABA OLACAKTI

Suriye’de görev yerine gitmek için hazırlık yapan ve geceyi Hatay Kırıkhan’da geçiren Piyade Üsteğmen Abdülkadir

Şen depremde hayatını kaybetti. 2.5 ay sonra baba olacağı öğrenilen Abdülkadir Şen memleketi Çorum’da gözyaşları­yla toprağa verildi. Şen’in cenaze namazını imam olan babası Rıfat Şen kıldırırke­n, acılı baba ayakta durmakta güçlük çekti. Piyade Üsteğmen Abdülkadir Şen’in eşinin hamile olduğu ve 2.5 ay sonra baba olacağı öğrenildi.

Piyade Sözleşmeli Er Emre Erdem ise, görev dönüşünde Hatay’da dinlenmek üzere bulunduğu otelin depremde yıkılması üzerine enkaz altında kaldı. Erdem’in Erzincan’a getirilen naaşı, Terzibaba Camii’nde öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından, Piri Sami Hazretleri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ?? ?? Mustafa Mercan, eşi Nilhan Mercan ve ikizleri Mehmet Ali ve Duru.
Yasin Aslan, eşi Ayşe, kızla rı Mina Hazel ve Erva Sare.
Cemalettin Öğ, eşi Elifnur ve oğlu Ömür.
Mustafa Mercan, eşi Nilhan Mercan ve ikizleri Mehmet Ali ve Duru. Yasin Aslan, eşi Ayşe, kızla rı Mina Hazel ve Erva Sare. Cemalettin Öğ, eşi Elifnur ve oğlu Ömür.
 ?? ?? Astsubay Mercan, eşi ve ikizleri Çanakkale’de toprağa verildi.
Astsubay Mercan, eşi ve ikizleri Çanakkale’de toprağa verildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye