Sabah

Deniz Baykal’ın ardından...

- MEHMET facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Asrın felaketind­e yıkılan evler, yok olan ve kurtulan hayatlar gözlerimiz­in önünden geçerken eski arkadaşım 'enL] Baykal’ı da kaybettiği­mizi öğrendim.

Türk siyasetini­n yerleşik isim lerinden biri olan 'enL] Baykal Antalya’da yaşıyordu. Milletveki­li olmasına rağmen aktif siyasette değil di. Fakat kızı Aslı Baykal adeta onun duyguların­a tercüman oluyor ve baba sını bir FETÖ komplosuna kurban edenleri eleştiriyo­rdu.

Herkes Baykal’ın ölüm haberi ni onun paylaşımıy­la duydu. Aslı Baykal §BaEam Eu saEaK eYLnGe uykusunGa YeIat ettL¨ diyordu.

Aslı Baykal’ın eleştirile­rinin oda ğında Cumhuriyet Halk Partisi ve yönetimi vardı. Belli ki babasının bir komploya kurban edilmesini hazme demiyordu.

İndirilmes­i felaket örneğiydi

'enL] Baykal’ı üniversite­de ki yıllarında­n beri yakından tanıyo rum. (FeYLt’in Başbakan olduğu Kıbrıs olayı yaşanırken 'enL] Baykal Maliye Bakanı, Turan Güneş Dışişleri Bakanı’ydı, ben de TRT’nin haber dairesini yönetiyord­um. Hepimiz çok iyi arkadaştık. Yani Kıbrıs harekâtını beraber yaşadık.

Onun komploya kurban gidip Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı’ndan indirilmes­i aslın da Türk siyaset hayatında bir felaket örneğiydi. Şimdi daha net görebiliyo ruz ki eğer 'enL] Baykal CHP’nin başında olsaydı ipleri tamamen dışa rıda olan Altılı Masa rezaletini yaşamı yor olurduk.

Türkiye düşmanları­nın hepsi bütün ümitlerini muhalefete bağlamamış olurdu. Belki de yaşadığımı­z doğal afetten kaos çıkarma çabalarını yaşa mazdık.

CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrıldıkta­n sonra bir yaz mevsi minde Bodrum’da beraber olmuş tuk. §Bunlar Ga Jeoer¨ diyor du. Hakikaten onu, Cumhuriyet

Halk Partisi’nin İsmet İnönü’sünü, Bülent (FeYLt’ini düşününce her şeyin geçtiğini görüyorsun­uz. Ancak insanların çok çabuk harcandığı­nı düşünüyors­unuz.

Asrın felaketind­e yakınların­ı kay beden on binlerin yanında 'enL] Baykal’ın eşi 2lFay Baykal’a, aile sine ve tüm sevenlerin­e başsağlığı dili yorum. Allah rahmet eylesin.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye