Sabah

‘GÜCÜM YETTİĞİ KADAR’

Nazime nine boğasını, Samsunlu çobanlar koyunların­ı satıp parasını bağışladı. 6 yaşındaki Ecrin ise oyuncaklar­ını deprem bölgesine gönderdi Şırnak’ta 2004’te meydana gelen patlamada kollarını ve tek gözünü kaybeden Bayram Yılmaz depremzede­ler için gönüllü

- HDUXQ 6EKMEN MXVWDID KAYA 6ABA+

Kahramanma­raş merkez üslü 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki ikiz depremle birlikte 10 ili vuran asrın felaketind­e 5’inci gün geride kaldı.

Dünya Göçebe Oyunları Komitesi’nce Eylül 2022’de Bursa’nın İznik ilçesinde düzenlenen 4. Dünya Göçebe Oyunları’nda kullanılan 50 konteyner, Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en etkilenen bölgeye gönderiliy­or.

Kahramanma­raş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremleri­n ardından Samsun’un Havza ilçesinde besicilik yapanlarla çobanlar, depremzede­ler için AFAD hesabına bağış yaptı. Kesilen 36 koyundan elde edilen 86 bin 350 lira AFAD’ın yardım hesabına yatırıldı.

Bartın’da Kerem Aydın, bahçesinde­n toplayıp depoya bıraktığı 80 ton kiviyi, deprem bölgesine gönderildi.

Sinop’ta 9 yaşındaki Elif Erva Koca, telefon almak için bir yıldır biriktirdi­ği kumbarasın­daki parayı depremzede­lere bağışladı. Minik Elif, “Telefonu daha sonra da alabilirim” dedi.

İstanbul Kağıthane Belediyesi bölgeye 60,

Fatih Belediyesi 42, Esenler Belediyesi 60, Sultangazi Belediyesi 65, Eyüpsultan Belediyesi 25, Beyoğlu Belediyesi 55, Ümraniye Belediyesi 150, Pendik Belediyesi 78, Tuzla Belediyesi 82, Şile Belediyesi 20 TIR’ı bölgeye gönderdi. Gaziosmanp­aşa Belediyesi 4 kamyon, 1 TIR, 3 kazıcı yükleyici, 1 yükleyici, 1 ambulans, 1 mobil fırın, 1 mobil mutfak, 1 mobil büfe, 24 otobüs ve minibüs ile bölgede çalışmalar gerçekleşt­iriyor.

Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) ait öğrenci bölge yurtlarınd­a 671’i depremzede vatandaş, 223’ü sağlık personeli olmak üzere toplam 894 kişi konaklıyor. 3’ü kamyon ve 3’ü TIR olmak üzere toplamda 6 adet insani yardım filosu bölgeye gönderildi.

İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) 20 araçlık ekibiyle depremden etkilenen bölgelere hayati önem taşıyan malzemeler­i ulaştırdı.

Karabük Üniversite­si’nde (KBÜ) öğrenim gören uluslarara­sı öğrenciler, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en etkilenen vatandaşla­r için 150 bin lira yardım topladı.

Boğasını satıp parasını bağışladı

Erzurum’da 67 yaşındaki Nazime Kılıç isimli bir nine, beslediği boğasını satarak elde ettiği 23 bin lirayı depremzede­lere gönderdi. Kılıç “Elimle besledim büyüttüm. Deprem bölgesinde­ki kardeşleri­me helal olsun” dedi.

 ?? ?? Erva Koca, biriktirdi­ği para
yı bağışladı.
Kerem Aydın, bah çesinden topla yıp depoya bırak tığı 80 ton kiviyi, deprem bölgesine gönderildi.
TÜGVA, üç öğün yemek hizmeti veriyor.
Erva Koca, biriktirdi­ği para yı bağışladı. Kerem Aydın, bah çesinden topla yıp depoya bırak tığı 80 ton kiviyi, deprem bölgesine gönderildi. TÜGVA, üç öğün yemek hizmeti veriyor.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye