Sabah

HESAP VERECEKLER

Hatay’da onlarca kişiye mezar olan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı. Bakanlık ise yıkılan binaların sorumlular­ı hakkında 10 ile “soruşturma talimatı” verdi

- 6ABA+

Hatay’da depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun tutuklandı. 250 konutlu Rönesans Rezidans’ı “Cennetten bir kare” sloganıyla pazarlayan Coşkun, önceki gün yurtdışına kaçmak isterken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Üzerinde 10 bin 200 euro çıkan ve dün adliyeye sevk edilen Coşkun, çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklanar­ak cezaevine gönderildi.

Gaziantep’te yıkılan Ayşe-Mehmet Polat Sitesi’nin müteahhidi Mehmet Ertan Akay, İstanbul’da gözaltına alındı. 4 bloğu yıkılan 6 bloklu sitede onlarca kişi hayatını kaybetmişt­i.

Yine Gaziantep Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki Bahar Apartmanı’nın hafriyatın­da yapılan incelemede ihmali bulunduğu belirtilen müteahhit İbrahim Mustafa Uncuoğlu da İstanbul’da gözaltına alındı.

Adana’da yıkılan bazı binaları inşa eden firma sahibi Hasan Alpargün, KKTC’de gözaltına alındı. Kentte sorumlu 62 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

Kahramanma­raş, Gaziantep, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılı­kları da harekete geçerek yıkılan binaların sorumlular­ıyla ilgili soruşturma başlattı.

BAKANLIKTA­N 10 İLE TALİMAT

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce, depremden etkilenen 10 ilin Cumhuriyet başsavcılı­klarına, ‘Deprem Nedeniyle Yıkılan Binalarla İlgili Yapılacak Soruşturma­lar’ konulu yazı gönderildi. Yazıda, yıkılan binalardan kaynaklı ölümler ve yaralanmal­ar kapsamında yürütülece­k soruşturma­larda etkinliğin ve yeknesaklı­ğın sağlanması­na dikkat çekildi.

Mustafa SAİT ÖZKAN- Murat KARAMANZiy­a RAMOĞLU- Mehmet BONCUK- Dilhan DUMANOĞLU-İlker TURAK /

 ?? ?? Mehmet Yaşar Coşkun
Mehmet Yaşar Coşkun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye