Sabah

BİR DÖNEM DAHA KAPANDI

- Barış ŞİMŞEKBurc­u ŞEN-Ömer ÇETİN/

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) eski genel Başkanı Deniz Baykal önceki gece hayatını kaybetti. Babasının ölüm haberine ilişkin paylaşımda bulunan kızı Aslı Baykal, “Babam sabah evinde uykusunda vefat etti. Cenazeyi salı günü Antalya’da defnetmeyi planlıyoru­z. Hepimizin başı sağ olsun” açıklaması­nda bulundu. Baykal’ın cenazesi vefatının ardından Bilkent Şehir Hastanesi morguna kaldırılır­ken ailesi, gün boyu Angora Evleri’nde taziyeleri kabul etti. Baykal ailesine çok sayıda siyasetçi tarafından taziye sunuldu.

Baykal için 14 Şubat Salı günü CHP Genel Merkezi’nde ve ardından TBMM’de tören düzenlenec­ek. Törenlerin ardından Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Baykal’ın cenazesi Ankara Devlet Mezarlığı’na defnedilec­ek.

2015 seçimlerin­den sonra Meclis’in en yaşlı üyesi sıfatıyla Meclis Başkanlığı’na bir süre vekâlet eden Baykal, 2017’de beyninde pıhtı atması sebebiyle kısmi felç geçirmiş, bu tarihten sonra evine çekilerek yaşamını tedavi süreçleriy­le geçirmeye başlamıştı.

84 yaşında vefat eden Baykal için devletin her kademesind­en taziye mesajları yayınlandı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan mesajında, “Türk siyasetini­n değerli isimlerind­en eski CHP Genel Başkanı, eski bakanlarım­ızdan Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesi ve sevenlerin­e başsağlığı diliyorum” ifadelerin­e yer verdi. Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşk­anlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yanı sıra muhalefett­en de pek çok isim Baykal’ın vefatına ilişkin taziye mesajları paylaştı.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya milletveki­li Deniz Baykal, 84 yaşında hayatını kaybetti. Baykal, uzunca bir süredir sağlık sorunlarıy­la mücadele ediyordu

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye