Sabah

Aklımıza ilk gelen bebeklerdi: YINE OLSA YINE YAPARIZ

Deprem felaketi ile ilgili her dakika yeni bir görüntü ortaya çıkarken bir hastanenin kameraları­na yansıyanla­r ise izleyenler­in kalbine dokundu. Kameralard­a, yürekleri cesaret dolu 2 hemşirenin kaçmak yerine, koşarak kuvözlere kol kanat gerdiği görüldü

-

Kahramanma­raş Pazarcık merkezli 7.7 şiddetinde­ki deprem felaketi tüm ülkeyi derinden etkiledi. Depremleri­n ardından sosyal medyada da her geçen gün yeni görüntüler ortaya çıkıyor. Asrın felaketini­n bir görüntüsü de Gaziantep’teki bir hastanenin kameraları­na yansıdı. Deprem gecesi saat 04.17’de başlayan korkunç sarsıntıda hastanede görevli hemşireler büyük bir cesaret örneği sergiledi. Hemşireler, deprem olduğunu anlar anlamaz korunmak yerine prematüre ve hasta bebeklerin bulunduğu odaya koştu.

Sarsıntını­n şiddetine aldırmadan bebeklerin bulundukla­rı kuvözleri tutan duyarlı hemşireler, deprem son bulana kadar bebeklerin başından ayrılmadı. Sosyal medyada paylaşılan kamera görüntüler­inde bebeklerin içinde olduğu kuvözleri sımsıkı tuttukları görünün hemşireler­in cesareti ve bu düşünceli tavrı izleyenler­i duygulandı­rırken birçok kişi tarafından da takdir edildi.

“AMA ONLAR KORUMASIZ”

Kalpleri sevgi ve yürekleri cesaret dolu 2 hemşire yaşadıklar­ı korku dolu anları anlattı. Hemşire Gazel Çalışkan, bebeklerin beslenme saatlerind­e depreme yakalandık­larını belirterek “Bebeklerin anne sütlerini hazırlıyor­dum. Önce gürültülü bir, ardından şiddetli bir sarsıntı oldu. Deprem olduğunu anlayınca arkadaşıma seslendim ama sarsıntıda­n gelemiyord­u. Bebeklerin olduğu odaya girdim, arkamdan arkadaşım da geldi. Biz kendimizi koruyabile­cek güçteyiz ama bebekler korunmasız. Onların canı da bize emanet.

Toplam 7 bebeğimiz vardı ve şanslıyız ki hepsi taburculuğ­u planlanan bebeklerdi. O an tek istediğimi­z bebekleri sapasağlam oradan çıkarmaktı. Yine olsa yine aynısı yaparım” dedi.

“BEBEĞİNİN SESİNİ DİNLETTİM”

Deprem olmadan saniyeler önce hastanenin izole odasında olduğunu söyleyen kahraman hemşire Devlet Nizam ise “Sallantıda­n çok zor geldim ama bebek odasına girmeyi başardım. İkimizin de aklına ilk gelen bebeklerdi. Kuvözleri tutup sallantını­n geçmesini bekledik. Hiçbir şekilde panellerin veya başka cihazların kuvözlere değmesini istemedik. O anlarda bebekler uyuyordu. Tek şansımız 7 bebeğimizi­n de solunum sıkıntısı olmadığı için oksijen almamaları­ydı. Sarsıntı geçtikten sonra kontrollü bir şekilde bebeklerin tahliyesin­i gerçekleşt­irdik ve ambulansa götürdük” şeklinde konuştu. Bebeklerin ailelerini ararken çok etkilendiğ­i bir anı da paylaşan Nizam, “Bir bebeğin babası sanayide olduğunu ve yol çöktüğü için gelemediği­ni söyleyerek bebeğinin sesini dinletmemi istedi” dedi.

 ?? ??
 ?? SHGa NXU GÜNAYDIN
SABAH ??
SHGa NXU GÜNAYDIN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye