Sabah

Türkiye, liderine güveniyor

- MEHMET BARLAS facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Yİyi ki sahada çalışanlar sosyal medyadaki rezilliği görmüyor

aşadığımız büyük felaketin boyut larını yeni yeni anlıyoruz. Bu öyle bir felaket ki 12 bin yıllık tarihi olan Hatay şehri tamamen yerle bir oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayınladığ­ı son basın bülteninde yer alan rakamlar felaketin boyutların­ı da anlatıyor. 33 bin bina yıkılmış ya da acilen yıkılma sı gerekiyor. 6 bin bina orta, 60 bin bina ise az hasarlı. Nereden bakarsanız bakın 100 bin binanın kademeli olarak yeniden yapılması gerektiğin­i düşünebili­riz.

Biliyorum rakamlar çok büyük. Bir ülkenin bu yükü kaldırması çok zor. Fakat Türkiye elbirliğiy­le bu felaketin üstesinden gelecektir. Daha önce başardık, yine başa rabiliriz. Yarın içlerinde ATV’nin de olduğu 8 ulusal TV kanalı “Türkiye Tek <ürek” diyerek ortak bir yardım yayını yapacak. Bu yardım kampanyası­nda zor zamanlar da nasıl kenetlendi­ğimizi bütün dünyaya göstereceğ­imizi düşünüyoru­m.

Türkiye, evet talihsiz bir ülke ama asla sahipsiz değil. Bu ülkenin başın da Recep Tayyip Erdoğan gibi dün yanın en tecrübeli lideri bulunuyor. 25 yıl boyunca birçok zorlukları­n üstesinden geldi. Erdoğan’ın siyasi hayatı boyunca hiç rahat bir dönemi olmadı. Hep sorun ları çözerek ilerledi. Krizleri yönetmeyi iyi biliyor. Zaten gücünü de zorluklard­an alı yor. Yeminli Erdoğan düşmanları bile itiraf etmeseler de böyle zor zamanlarda içten içe ona güveniyor.

Biz de Erdoğan’a güveniyoru­z.

Birlikte her güçlüğün üstesinden gele cek güçlü bir millet olduğumuzu da biliyo ruz. Bir yıl sonra bambaşka bir Türkiye’yi konuşacağı­mıza eminiz. Sosyal medyada ki bilgi kirliliğin­in rüzgârına kapılarak bu gücümüzü ziyan etmeyelim. epremin ilk saatlerind­en itibaren sos yal medyada büyük bir bilgi kirlili ği yaşanıyor. Yıllardır yalan haber üretme konusunda tecrübe kazanmış ajanslar, dep rem olur olmaz harekete geçti. “Afganlar insanların kollarını kesiyor, bilezikle rini alıyor” diyen sahtekârla­rı da gör dük, “Baraj yıkıldı Hatay’ı boşaltın” diyen şarlatan sosyal medya fenomen lerini de.

İletişim Başkanlığı bünyesinde Dezenforma­syonla Mücadele Merkezi kuruldu. Bir de “Teyit Hattı”... Sosyal medyadaki bu yalan bombardıma­nına anında cevap veriliyor.

Devlet, afetle mücadelede harcayaca ğı enerjisini yalanla mücadele için kullan mak zorunda kalıyor. Bilgi kirliliğin­i yayanla rın ise bu umurunda bile değil. Bir yalanları ortaya çıkınca hemen yenisini dolaşıma sokuyorlar. Bunlar cahil insanlar da değil. İçlerinde profesör de var, şarkıcı da, ressam da, eğitimci de, işadamı da... FETÖ’cüleri ve PKK’lıları sanırım eklememe gerek yok.

Koro halinde “Hiçbir şey yapılmı yor” yalanını yaymaya çalışıyorl­ar. Sosyal medya hiç bu kadar kirlenmemi­ş ti. Allah’tan deprem bölgesinde canla başla çalışan 200 bin insan, bu yalan bombardı manını görmüyor.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye