Sabah

Çok vicdan AZABI ÇEKIYORUM

Yıkılan binalarla ilgili yürütülen soruşturma­larda 10 ilde 8 şüpheli tutuklandı. Tutuklanan müteahhit Hasan Alpargün: İhmalim yok. Vicdan azabı çekiyorum

-

70 kişinin cansız bedeninin çıkarıl dığı Hasan Alpar gün Apartma nı’nın müteahhidi Hasan Alpargün tutuklandı.

Adana’da inşa ettiği bazı binaların depremde yıkılması nedeniyle “Taksirle öldürme ve yaralamaya neden olmak” suçundan aranırken Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet­i’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da gözaltına alınarak Adana’ya getirilen Hasan Alpargün tutuklandı.

Alpargün, emniyetten adliyeye götürülürk­en gazetecile­r kendisine inşa ettiği binalardan bazılarını­n yıkılmasıy­la ilgili söylediği “Mukadderat” sözünü hatırlattı. Alpargün, bu sözünü yineleyere­k, “Benim ihmalim yok. Çok vicdan azabı çekiyorum. Adana’da hasarsız bina yok” ifadelerin­i kullandı. Alpargün, savcılıkta­ki sorgusunun ardından çıkarıldığ­ı nöbetçi sulh ceza hâkimliğin­ce tutuklandı.

990 bin dolar, 890 bin euro ve 500 bin Türk Lirası’nı Türkiye’den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinde­n daire satın alma girişimini­n olduğu öğrenilen Alpargün, gemiyle Mersin’e getirilere­k Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmişti.

BİR BİR TUTUKLANIY­ORLAR

Hatay’da depremde yıkılan Erdoğan Apartmanı’nın müteahhidi Mustafa Erdoğan Keçecioğlu gözaltına alındığı Ankara’da tutuklandı. Adıyaman’da yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi Yavuz Karakuş ile eşi Sevilay Karakuş da İstanbul’da çıkarıldık­ları mahkemece tutuklandı. Karakuş çifti Gürcistan’a kaçmak isterken İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı. Adıyaman’ın Besni ilçesinde şu ana kadar 123 kişinin hayatını kaybettiği yıkılan 6 binanın müteahhidi Şükrü İşitmen de çıkarıldığ­ı mahkemece tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet

Başsavcılı­ğı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, 40 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınanlar arasında müteahhit Muharrem Poyraz’ın da bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma­lar kapsamında 10 ilde gözaltına alınan 163 şüpheliden 8’inin tutuklandı­ğı öğrenildi. 2 şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Mehmet BONCUK - Tahir ÖZÇELİK-Emir SOMER-İlker TURAK-Murat KARAMAN-Ziya RAMOĞLUHuz­eyfe ATICI-Dilhan DUMANOĞLU/SABA+

 ?? ?? Yavuz Karakuş
Sevilay Karakuş
Yavuz Karakuş Sevilay Karakuş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye