Sabah

GÖNLÜ GÜZEL TÜRKIYEM

85 milyon, depremin yıktığı 10 ilde yaraların sarılması için eşsiz bir dayanışma sergiliyor. Harçlıklar­ını gönderen öğrenciler, atkı-bere ören kadınlar, ineğini satıp parasını bağışlayan­lar, depremzede­lere umut ışığı oluyor

-

Depremzede­lerin acısını hafifletme­k ve yaraları sarmak için tüm Türkiye’de başlatılan yardım seferberli­ği sürüyor. 7’den 70’e herkes elinden ne gelirse yapmaya çalışıyor. İşte hem deprem bölgesinde­ki vatandaşla­rımıza hem 85 milyona umut veren güzel örnekler:

KOCA YÜREKLİ SÜTÇÜ BABA

Kahramanma­raş’ın Elbistan ilçesinde yaşayan ve kendisi de depremzede olan “Sütçü Baba” lakaplı Abdurrahma­n Altıntop (51), akşam ineklerind­en sağdığı yaklaşık bir ton sütü, kazanlarda kaynatarak hem depremzede­lere hem de ekiplere elleriyle ikram ediyor.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyünde yaşayan 3 çocuk, 8 torun sahibi Sarıgül Kaçan (70), düvesini satarak elde ettiği 13 bin lirayı depremzede­lere gönderdi. Kaçan, şimdi de kış şartları sebebiyle depremzede­lerin üşümemesi için çorap örüyor.

‘ÇOCUKLAR IŞIKSIZ KALMASIN’

Iğdır’da yaşayan yüksek maden mühendisi Yetiş Türkoğlu (49), ‘Çocuklar ışıksız kalmasın’ diye evindeki atölyesind­e 8 saat yanan akülü fener yapıyor. Sosyal medyadan destek çağrısında bulunan Türkoğlu, vatandaşla­rın aldığı aküleri el fenerlerin­e monte edip bölgeye gönderecek.

Kastamonu’da aynı apartmanda oturan çocuklar, Uluslarara­sı Resim Öğretmeni Aynur Mahmudova Kaplan koordinesi­nde yaptıkları resimleri apartman girişinde satıp parayı depremzede­lere gönderdi.

Elazığ’da yaşayan ve kendisi de depremzede olan 12 yaşındaki Eslem Gezer ve kardeşi, gönüllü kadınlarla birlikte depremzede­ler için atkı, bere ve patik örüyor. Gezer, “Atkı ve bereler bitince hırka örmeye başlayacağ­ız” dedi.

‘AKILLI SAAT’ PARASINI GÖNDERDİ

Karabük’te ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Hümeyra Albas, akıllı saat almak için biriktirdi­ği parasını ve oyuncaklar­ını depremden etkilenen çocuklara gönderdi. Albas mektubunda, “Kumbaramda akıllı saat almak için biriktirdi­ğim paramı sizlere göndermek istiyorum. Bu zor günleri hep beraber birlikte atlatacağı­z” ifadelerin­e yer verdi.

Bursa’da Mehmet Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler­i ise, öğretmenle­ri tarafından alınan malzemeler­le depremzede­ler için 200 üçlü priz üretip gönderdi.

Erzurum’un Horasan ilçesinden, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine gönderilen yardım kolilerind­eki bir montun cebinden çıkan pasaport, kargoyla sahibine geri gönderildi.

Kastamonu Aile ve Sosyal Hizmetler İl

Müdürlüğü’ne bağlı sevgi evlerinde kalan ve 50 ila

1000 lira arasında bağışta bulunan 80 çocuk, aralarında topladıkla­rı 30 bin lirayı AFAD’a teslim etti.

 ?? ??
 ?? ?? ‘Sütçü Baba’ lakaplı Abdurrahma­n Altıntop, “Allah devletimiz­e, milletimiz­e zeval vermesin” dedi.
‘Sütçü Baba’ lakaplı Abdurrahma­n Altıntop, “Allah devletimiz­e, milletimiz­e zeval vermesin” dedi.
 ?? ?? Sarıgül Kaçan
Sarıgül Kaçan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye