Sabah

Öfke ve adalet

-

3aramparça­yız. Ülkemiz cenaze evi, millet olarak yastayız. Yasın evrelerind­en biri olan öfkenin en yoğun olduğu şu günlerde adale tin tecelli edeceğini bilmeye ihtiyacımı­z büyük.

Şimdiye dek yıkılan binalardan sorumlu olan pek çok müteahhit tutuk landı ya da kaçtıkları ülkelerden geri getirildi. Birkaç örnek vermek gerekirse:

“Adıyaman’dan müteahhit Yavuz Karakuş ile eşi Sevilay Karakuş, yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçmak isterken yakalandı. Gaziantep’te yıkı lan Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin müte ahhidi Mehmet Ertan Akay tutuklan dı. Gaziantep’te depremde yıkılan Pamukoğlu Sitesi’nin fenni mesu lü olan inşaat mühendisi A.G., Afyonkarah­isar’da gözaltına alın dı. Adana’da 4 binanın yıkılmasın­dan sorumlu olan Hasan Alpargün gözaltına alındığı KKTC’den Adana’ya getirildi.”

Deprem bölgesinde­ki tüm dava lar iki ay süreyle ertelendi.

$DALET BAKANLığı CEZA İşLERI GENEL MüDüRLüğü’NüN TALIMATı ILE CUM HURIYET BAşSAVCıLı­KLARıNDA DEPREM NEDENIYLE IşLENEN SUçLARA YöNE

LIK DEPREM SUçLARı SORUşTURMA BüROLARı KURULMASı, BU BüRO YA BAKMAKLA GöREVLI BIR CUMHURI YET BAşSAVCı VEKILI ILE YETERI KADAR CUMHURIYET SAVCıSı GöREVLENDI­RIL MESI, GöREVLENDI­RILEN CUMHURIYET SAVCıLARıN­A BAşKACA Iş VERILMEME SI TALIMATı VERILDI.

Ayrıca Deprem Suçları Soruşturma Bürolarınd­a görev yapacak cumhuri yet savcıların­ın kendi iç nöbet listele ri oluşturup sadece bu büroya mahsus olmak üzere nöbet tutmaların­ın sağ lanması istendi. Yani

YıKıLAN BINALA RıN SORUMLULAR­ıNı BULUP ADALETIN öNüNE çıKARMAK SADECE BIRINCIL DEğIL, TEK GöREVLERI HALINE GETIRILDI.

Sorumlu olduğu tespit edilenler hak kında derhal gerekli soruşturma işlem lerinin yapılması, kaçma ve delil karart ma ihtimaline binaen gerekli koruma tedbirleri­ne tereddütsü­z başvurulma sı da yayınlanan genelgenin içeriğinde yerini aldı.

Son olarak deprem bölgesinde yıkı lan ya da üzerinde imara aykırı değişik lik yapılan binalarla ilgili sorumluluk­la rı bulunan kişiler hakkında yürütülen soruşturma­ların verilerini paylaşmak istiyorum.

MEVCUT DURUMDA TOPLAM şüP HELI SAYıSı 195, TUTUKLU SAYıSı

14, ADLI KONTROLE TABI OLAN SAYı Sı 3, YAKALAMA KARARı VERILEN SAYı Sı 8, GöZALTı TALIMATı VERILEN SAYı Sı 48, GöZALTı SAYıSı 58, şüPHELILIK VASFı DEğERLENDI­RILENLERIN SAYıSı 37, YURTDışıND­A OLDUğU TESPIT EDI LEN SAYıSı ISE 5 GöRüNüYOR.

Giden geri gelmeyecek ama bir daha böyle felaketler­i yaşamamamı­z için SORUMLULAR­ıN DöRT DUVARA KAPA TıLDığıNı GöRMEMIZ şART. MERAK ETMESINLER; O DöRT DUVAR DEPREME DAYANıKLı OLACAKTıR!

SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL)

MH: 444 88 81

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye