Sabah

Siyasetin duayeni BAYKAL’A VEDA

7ürk siyasetini­n |nemli isimlerind­en 'eniz Baykal ioin C+3 *enel 0erkezi ve 7ürkiye Büyük 0illet 0eclisi’nde t|ren düzenlendi. Baykal, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze namazının ardından toprağa verildi

- ZEH\GH YALdIN MXrDWKDQ Y,/',R,M AOi E.EY,/MA=

Önceki gün hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğun­a uğurlandı. 11 Şubat Cumartesi günü Ankara’daki evinde hayata gözlerini yuman 84 yaşındaki Baykal için ilk olarak CHP Genel Merkezi’nde, ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tören düzenlendi.

Törene Baykal’ın ailesi ve yakınların­ı yanı sıra yıllarca birlikte siyaset yaptığı kendi partisi ya da diğer partilerde­n çok sayıda isim katıldı. Törene katılanlar arasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve bakanlar da yer aldı. Eski Başbakan Tansu Çiller de TBMM’deki törene katıldı.

Deniz Baykal’ın oğlu Ataç ile kızı Aslı Baykal, birer konuşma yaptı. Ataç Baykal, siyasetin zor bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, “Babam siyaseti aşkla yaptı” dedi.

Aslı Baykal da Deniz Baykal’ın çok renkli, hayata bağlı, hayallerin­in peşinde koşan, entelektüe­l, neşeli ve nezaketli bir insan olduğunu, siyaseti asla eve taşımadığı­nı anlattı. Törende, Baykal’ın fotoğrafın­ı torunu Deniz Baykal taşıdı.

DEVLET MEZARLIĞIN­A DEFNEDİLDİ

Meclis’teki törenin ardından cenaze Ahmet Hamdi Akseki Camii’ne getirildi. Öğle namazını takiben kılınan cenaze namazında Cumhurbaşk­anı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ­lu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başta olmak üzere siyasetin önde gelen isimleri yer aldı. Cenaze namazı öncesi Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Kemal Kılıçdaroğ­lu ile selamlaşma­ması dikkat çekti. Kılınan namaz ve okunan duaların ardından Baykal’ın cenazesi Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye