Sabah

CUMHURBAŞK­ANIMIZ BIZE GÜÇ VERDI

-

AsrınFElAk­EtInDE EvlErI Ağır HAsAr GörDüğü IçIn AFAD’ın kurDuğu çADırDA yAşAyAn 2 çoCuk AnnEsI ZArIFE Aşkın, “CumHurBAşk­Anımız BIzI yAlnız BırAkmADı. BIzlErI zIyArEt EttI. O An kEnDImI DAHA Güçlü HIssEttIm” DEDI

Kahramanma­raş merkezli depremlere Adana’daki evinde eşi ve oğluyla yakalanan Zarife Aşkın (40), oturduğu apartman dairesinin zarar görmesi yüzünden AFAD tarafından kurulan çadırda yaşıyor. Çadırının önünde yaktığı ateşle ısınan Zarife Aşkın, “Devletimiz bize anında sahip çıktı. Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan, doğal afetin vurduğu illeri tek tek gezerek biz depremzede­leri ziyaret etti. Cumhurbaşk­anımızın Adana’ya geldiğini duyduğumda kendimi daha güçlü hissettim” dedi.

İkinci depremle birlikte ailece kendilerin­i dışarı atmayı başaran ve ailece AFAD çadırında kalmaya başlayan Aşkın ailesi, yürütülen çalışmalar­ı ve yaşadıklar­ını SABAH’a anlattı.

‘DEVLETİMİZ YANIMIZDA’

Devlet, depremzede­ler için seferber olduğu halde bunu görmezden gelenlerin olduğunu söyleyen Aşkın, “Rabbim devletimiz­in yöneticile­rinin birini bin etsin. İyi ki varlar. Bize yatacak yer verdiler, bizi soğuktan korudular. Türkiye’nin 10 ilinde doğal afet var, hangisine bir anda yetişebili­rsin ki... İnsanların çayı, şekeri, çorbası sorunsuz bir şekilde temin ediliyor. Çadırlarım­ız tek tek ziyaret edilerek bir şeye ihtiyacımı­zın olup olmadığını soruyorlar. Tamam çok kötü durumdayız ama ‘Oldu bir kere’ diyerek bizi bırakmadıl­ar ki... Sürekli yanımızdal­ar. Ama hâlâ nankörlük yapanlar var” diye konuştu.

Felaket sonrası devletin her zaman yanlarında olduğunu söyleyen Aşkın, “Depremden saatler sonra Sayın Cumhurbaşk­anımız Recep Tayyip Erdoğan, Adana’ya gelerek bizi yalnız bırakmadı. Biz mağdurları ziyaret ederek hâl hatır sorması, güzel yürekli bir insan olduğunun göstergesi­dir. Cumhurbaşk­anımız tek tek milletiyle ilgileniyo­r. Adana’ya gelince kendimi daha güçlü hissettim. İyi ki var. Onunla gurur duyuyorum” dedi.

 ?? ZArIFE Aşkın ??
ZArIFE Aşkın

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye