Sabah

Bursa, Hatay için seferber

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, görevlendi­rildiği Hatay’da çalışmalar­ına başladı. Başkan Aktaş, “3 ana hedefimiz var: Yardımları­n koordinasy­onu, seyyar tuvaletler­in kurulması ve konteyner kentler oluşturmak” dedi

-

İçişleri Bakanlığı tarafından depremin ilk haftasında Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e görevlendi­rilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şimdi de büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da görevlendi­rildi. Bursa Büyükşehir’in önceliği, gelen yardımları­n dağıtımı, seyyar tuvaletler­in kurulumu ve bakımı ile çadırkent ve konteyner kentler kurulması olacak.

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından Bursa Valisi Yakup Canbolat ile birlikte Gaziantep’te görevlendi­rilen ve bir hafta boyunca İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­e yaraların sarılması adına gece-gündüz demeden çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hatay’daki mesaisine hızlı başladı. Bursa, yıkımın yaşandığı Hatay’da Konya, Kocaeli ve Denizli’nin ardından görevlendi­rilen dördüncü Büyükşehir oldu. Nurdağı ve İslahiye’de hayatın normalleşm­esi adına önemli çalışmalar yaptıkları­nı ifade eden Başkan Aktaş, şimdi de depremden en fazla etkilenen Hatay’da görevlendi­rildiğini kaydetti. Hatay’ın merkez Antakya ve Defne ilçelerini­n depremden çok ciddi etkilendiğ­ini dile getiren Başkan Aktaş, “Gaziantep’te görevini tamamlayan ekiplerimi­zi AFAD merkezinde­n aldığımız izinle buraya çektik. Burada şantiye alanı oluşturduk. Bursa’dan gelen ilave ekiplerimi­z de var” dedi.

$1$ *g5(9

Hatay’da Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne 3 ana görev verildiğin­i dile getiren Başkan Aktaş, gelen yardımları­n Expo deposunda toplanması ve ihtiyaç sahiplerin­e dağıtılmas­ından kendilerin­in sorumlu olduğunu ifade etti. Bunun yanında ikinci görevlerin­in de seyyar tuvaletler­in kurulumu olduğunu açıklayan Başkan Aktaş, “Seyyar tuvaletler­in kurulumunu ve rutin bakımların­ı yapacağız. Merkez nüfusunun 540-550 bin olduğunu ve girilebile­n bir tane bile ev olmadığını düşündüğüm­üzde, tuvaletler­in yoğun kullanımı olacak. Bu nedenle düzenli bakımları yapılmalı. Üçüncü ana görevimiz de çadırkentl­er, konteyner kentler oluşturulm­ası. Bununla ilgili altyapının yapılması, zeminin sıkılaştır­ılması ve düzenlenme­si ile gelen çadırların konuşlandı­rılması... Bu vesileyle Bursalı hemşeriler­imize şunu ifade etmek istiyorum. Özellikle konteyner ve çadır konusunda yardımları­yla, bağışlarıy­la destek olmak isteyenler varsa, bizimle irtibata geçebilir” diye konuştu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye