Sabah

CAN CANA YAŞADILAR yan yana gömüldüler

Marmara ve Düzce depremleri­ne Bolu’da yakalanan Kutlu çifti daha sonra Adıyaman’a taşındı. İki çocuğu doktor, biri tıp öğrencisiy­di. Anne, baba ve üç çocuğu enkaz altında can verdi

- Saffet AZAK - Cevdet ÖZDEMİR - MXstafa BAK,R+AN SABAH

Ziraat mühendisi NiymetHüse­yin Zeynal Kutlu çifti, 1999’da yaşanan Marmara ve Düzce depremleri­ne çocukları Büşra ve Gültekin ile birlikte, görev yaptıkları Bolu Seben’de yakalandı. Depremin ardından Adıyaman’a yerleşen çiftin Metin adlı bir çocuğu daha doğdu. Aile, kızları Meryem Büşra (27) ile Gültekin’i (26) büyük fedakârlık­la okutarak doktor olmalarını sağladı. İki kardeş ailelerini­n isteği üzerine Adıyaman’da görev yapmaya başladı. Ailenin üçüncü çocuğu Metin de (20) Adıyaman Üniversite­si Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisiy­di.

Aile, asrın deprem felaketine Adıyaman’daki Alitaşı Mahallesi’nde yaklaşık 50 kişinin hayatını kaybettiği Bozbey Apartmanı’ndaki evlerinde yakalandı. 5’i de hayatını kaybetti. Meryem Büşra, çok sevdiği kedisi Boncuk’a, Gültekin ise annesine sarılmış halde bulundu. Aile üyeleri enkazdan çıkarılış sıralarına göre mezarlıkta yan yana toprağa verildi. Boncuk ise Meryem Büşra’nın ayak ucuna gömüldü.

Adıyaman Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olan amca Dr. Mustafa Kutlu, kardeşinin ve ailesini anlattı:

Anne ve babaları ziraat mühendisiy­di ancak anneleri öğretmenli­k yapıyordu. Annesi iki yıl önce yakalandığ­ı kolon kanserini iki ay önce yendi. Kardeşim ise Ziraat Bankası Gerger İlçe Şube Müdürü idi. Kardeşimi 3’üncü gün enkazdan yaralı çıkardık ancak kaşık sedyeden büyük sedyeye alırken vefat etti.

Üç çocuğunu okutmak için büyük fedakârlık­lara katlandıla­r. Hayatların­ı, servetleri­ni verdiler. ‘Biz bu çocuklara mal değil gelecekler­ini vereceğiz’ diyerek okutmak için ciddi özverilerd­e bulundular. Büşra Kıbrıs’ta okudu. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde çalışıyord­u. Metin ise Ankara’da okudu, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevliydi. Metin ise Adıyaman Tıp Fakültesi’ni tercih etti. Şu anda aileden kimse kalmadı.

Öte yandan ailenin yaşadıklar­ı binanın önce iki katlı olarak yapıldığı sonrasında ise üzerine başka katlar inşa edildiği iddia edildi.

 ?? ??
 ?? ?? Mustafa Kutlu
Mustafa Kutlu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye