Sabah

O CADDELERDE ARTIK ACININ IZLERI VAR

-

11 ilinde, coğrafyamı­zın İngiltere adası büyüklüğün­deki hatırı sayılır bir bölümünde büyük bir yıkımlara yol açan 6 Şubat 2023 depremleri­nin merkez üssü Kahramanma­raş’a dün tan yeri ağarırken vardım. Azerbaycan Bulvarı, Trabzon Caddesi ve Malik Ejder Caddesi gibi kentin en önemli caddelerin­i doğal olarak artık tanımak mümkün değil. Buralar depremden önce bildiğimiz Kahramanma­raş şehrinin can damarı olan mıntıkalar­dı. Bu caddeler boyunca uzanan binaların önemli bir bölümünde enkaz kaldırma, sınırlı sayıdaki enkazda ise ‘Bir can daha kurtarabil­ir miyiz’ umuduyla sürdürülen arama-kurtarma çalışmalar­ına şahit oldum. Kentte en fazla can kaybının olduğu sitelerden biri olan Ebrar Sitesi’nde arama çalışmalar­ı devam ediyor. Yakınların­ın naaşına ulaşmaya çalışan vatandaşla­r ise acı bekleyişin­i sürdürüyor. An itibarıyla Kahramanma­raş’taki toplam kayıp sayısı 11 bin 623.

24 SAAT MESAİ

Kentte yoğun bir afet mesaisi var. Şehrin ilk 48 saat ulaşılamay­an tüm köylerine her gün helikopter­le yardım taşınması bu mesainin sadece bir ayağını oluşturuyo­r. En önemli mesai, halen bir can daha kurtarılır mı umuduyla yürütülen arama-kurtarma çalışmalar­ı. Kahramanma­raş Valilik binası depremde hasar aldığı için Afet Koordinasy­on Merkezi, her sabah erkenden

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığı­nda toplanıyor. Merkez, 11 gündür afetin yaralarını­n sarılması için neredeyse 24 saat mesai yapıyor. Bakan Soylu’nun, şafak vakti mesaisinde­n sonra geldiği Afet Koordinasy­on Merkezi toplantısı­na ‘davetsiz misafir’ olarak ben de iştirak ettim. Gösterilen gayrete bizzat şahit oldum.

 ?? KAHRAMANMA­RAŞ ?? )erhaW ÜNLÜ
KAHRAMANMA­RAŞ )erhaW ÜNLÜ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye