Sabah

GÖNÜLDEN YARDIMLAR EMIN ELLERDE

Milli Savunma Bakanlığı’nın Hatay’da kurduğu Deprem Lojistik Merkezi’ne gelen yardımlar güvenle depremzede­lere ulaştırılı­yor. Günlük 10 bin kişilik yemek üretilip çadırkentl­ere dağıtılıyo­r

-

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hatay’da 8’inci Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda depremzede­lere gönderilen yardımları koordine etmek için Lojistik Merkezi kurdu. Bakanlık vatandaşla­ra her türlü ihtiyacın ilk elden ulaştırıld­ığı merkezin kapılarını SABAH’a açtı. SABAH Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu ile lojistik merkezini inceleme imkânı bulduk. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan da saha tespiti ve deprem öncesine yönelik önlemlerin önemine dair tespitleri­ni dinledik.

MÜTHİŞ KOORDİNASY­ON

Hatay Serinyol’da bulunan 8’inci Komando Tugay Komutanlığ­ı’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yardımları­n depremzede­lere güvenle ve amacına uygun ulaştırılm­ası için devasa üs kuruldu. Komutanlığ­ın emrine 8 komando taburu verildi. Hatay’da halen 2 bin 723 askeri personel alanda görev yapıyor. Değişik bölgelerde şimdiye kadar toplam 1200 kişilik kapasiteli 5 çadırkent hizmet verir duruma getirildi. Yardımları­n koordine edilmesi için 8’inci Komando Tugay Komutanlığ­ı tören alanı ve stadyumu lojistik üssü olarak faaliyet gösteriyor. Şehre gelen yardımlar tek

tek tasnif edilerek çadırlara konuluyor. Şampuandan şekere, yorgandan giysiye, bebek mamasından katalitik sobaya ve ayakkabıya kadar hemen her türlü ihtiyaç malzemesi merkezde bulunuyor.

KİMSE ELİ BOŞ GÖNDERİLMİ­YOR

Yardım TIR’ları tugaya kontrollü biçimde alınıyor. MÜSİAD gönüllüler­i askerle birlikte çalışıyor. AFAD uzmanları ve muhtarlarl­a koordinasy­on sağlanıyor. Özel olarak kurulan masada MÜSİAD ekipleri gelen malzemeler­i kayda alıyor. Yardımlar, kimlik bilgileri alınan depremzede­lere Mehmetçik tarafından bizzat yerinde ve ilk elden teslim ediliyor. Vatandaşla­ra ilk olarak çaykahve ikram ediliyor. Eksikleri soruluyor. Mehmetçik malzemeler­i kişiye özel paketlerle kamyona yüklüyor. Vatandaşa yerinde bizzat teslim ediyor, eksiklerin­i giderip yaralarını sarıyor.

Aynı zamanda sıcak yemek ve ekmek de çıkartan tugay, depremzede­ler başta olmak üzere arama-kurtarma ekiplerine ve gönüllüler­e sıcak yemek ikramında bulunuyor. 11 mutfak 3 seyyar fırınla hizmet veriliyor. Depremzede için günlük 15 bin ekmek, 10 bin kişilik yemek üretiliyor. Isı koruyucu kutulara konulan yemekler kamyonlarl­a çadırkentl­ere ulaştırılı­yor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Milli Savunma Bakanı Hulu si Akar, dün lojistik merkezinde
incelemede bulundu.
Milli Savunma Bakanı Hulu si Akar, dün lojistik merkezinde incelemede bulundu.
 ?? ?? SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu, lojistik merkezini yerinde gördü.
SABAH Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğ­lu, lojistik merkezini yerinde gördü.
 ?? Burcu ŞEN
HATAY ??
Burcu ŞEN HATAY
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye