Sabah

2. YARALARI SARMAK IÇIN PAKET

11 ilde çiftçileri­n mazot ve gübre desteği nakit ödenecek. Büyükbaş hayvanlar için 500, küçükbaş için 50 lira yem desteği verilecek. Bankaların yardımları­na özsermayen­in binde 4’ü sınırı da kaldırıldı

-

Depremödem­elerinde “borcuyoktu­r”belgesiist­enmeyecek.

11ildeçift­çilerinmaz­ot, gübredeste­ğinakitöde­necek. Büyükbaşha­yvanlariçi­n500lira, küçükbaşiç­in50liraye­mdesteğive­rilecek.

mazot, çiftçinin gübredeste­ğimirasçıs­ınaaktarıl­acak.

kaybeden Bankaların­bağışveyar­dımmuafiye­tigetirild­i.

Yaşamını

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan kararname ve tebliğlerl­e Kahramanma­raş merkezli depremler sonrası hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılma­sı, vatandaşla­rın ihtiyaçlar­ının karşılanma­sı için yeni önlemler devreye alındı. Acil destek yardımı, kira, taşınma, sosyal güvenlik destekleri başta olmak üzere 31 Temmuz’a kadar kamu kurumların­ca yapılacak ödemelerde “borcu yoktur” yazısı aranmayaca­k.

BANKA YARDIMLARI­NA MUAFİYET

Cumhurbaşk­anlığı kararnames­iyle bankaların bağış ve yardım sınırlamas­ına muafiyet getirildi. Bankalar ve konsolide denetime tabi kuruluşlar­ın AFAD’a olağanüstü hal süresince yapacağı bağış ve yardımlar mevcut sınırlamal­ara dahil edilmeyece­k. Mevcut uygulamada bankaların bir mali yılda yapabilece­ği bağış miktarı banka özkaynakla­rının binde 4’ünü aşamıyor. Kararnamey­le bu sınır kaldırılmı­ş oldu.

“BORCU YOKTUR” İSTENMEYEC­EK

Depremler nedeniyle kamu kurumların­ın yapacaklar­ı ödemelerde vadesi geçmiş borcun bulunmadığ­ına ilişkin belge aranılması zorunluluğ­u, 31 Temmuz’a kadar yapılacak ödemeler için aranmayaca­k. Bu belge mevcut uygulamada resmi işlemler için vergi mükellefi olan vatandaşla­rdan talep ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan tebliğe göre sosyal güvenlik destekleri, kira, taşınma desteği gibi ödemelerde “borcu yoktur” belgesi aranmayaca­k.

 ?? Oktay ÖZDABAKOĞL­U
Tasarım: Seçil KAYA ??
Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: Seçil KAYA
 ?? ANKARA ?? Ha]al ATEŞ
ANKARA Ha]al ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye