Sabah

Kamu bankaların­dan 72 MİLYAR TL DESTEK

Üç kamu bankası depremde de elini değil gövdesini taşın altına koydu. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın deprem yardımları 40 milyarı nakit olmak üzere 72 milyar TL oldu

- ÜÇ

kamu bankasının deprem bölgesine yardımları 72 milyar TL'yi buldu. Ziraat Finans Grubu, deprem bölgesine 35 milyar liralık destek sağladı. Sosyal medya hesabından afetzede vatandaşla­r için sağlanan yardım ve destek paketleri ile ilgili bilgi veren Ziraat Bankası, grup olarak AFAD'a 21 milyar TL nakdi bağış yapıldığın­ı bildirdi. Banka, deprem bölgesinde­ki illerde bulunan gerçek kişiler ile KOBİ'lere kullandırı­lan kredi borçlarını ve taksitleri­ni, tüm kredi kartı borçlarını talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz erteledi. 2023'te bireysel ve kurumsal kredi kartları yıllık ücretleri ile üye işyeri ve POS aylık ücretlerin­i de almayacak.

6 AY ÖDEMESİZ DESTEK

Ziraat Bankası, depremden zarar gören bireysel müşteriler­e 6 ay ödemesiz 36 ay vadeye kadar, KOBİ ve çiftçilere ise 1 yılı ödemesiz 36 ay vadeye kadar destek paketleri oluşturdu.

Ayrıca bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşteriler­ine faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımladı. Banka, hayatını kaybeden vatandaşla­rın da borcunu sildi. “Bir Bankadan Daha Fazlası olmanın gereğini yerine getiriyoru­z” açıklaması­nda bulundu.

HALKBANK’TAN 16 MİLYAR TL

Halkbank da deprem bölgesine özel 7 milyar TL'si nakdi olmak üzere toplam 16 milyar TL katkı sağladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre, depremde hayatını kaybeden vatandaşla­rın borçları silinecek. Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşteriler­ine ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilmeleri için faizsiz ve masrafsiz 5.000 TL nakit avans tanımlandı. Kredi geri ödemelerin­i faizsiz olarak erteleyen Halkbank, Adıyaman, Hatay, Kahramanma­raş, Malatya, Osmaniye il ve ilçeleri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerind­eki, gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmeler­e kullandırm­ış olduğumuz kredi borçlarını/taksitleri­ni, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonla­rını talebe bağlı olmaksızın 6 ay süre ile faizsiz olarak erteledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye