Sabah

İŞTE DEVLETİN SICAK YÜZÜ

- Hüseyin CUMALI SABAH

Kahramanma­raş merkezli 11 ili vuran depremin yaraları sarılırken, devlet bütün gücü ve sıcaklığıy­la depremzede­lerin yanında. Daha önce Elazığ’da yaşanan deprem felaketind­e halkla ilgilenen, sürekli sahada olan şu anki Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaşanan son depremin ardından hemen bölgede görevlendi­rilip, sahaya gönderildi. Tecrübeli vali çadırkentl­eri, köyleri geziyor, vatandaşla­ra sarılıp, onlarla çay içiyor, çocuklarla sohbet edip, oyunlar oynuyor.

Asrın felaketini­n ardından devlet bütün birimleriy­le deprem bölgesinde çalışmaya devam ediyor. Bir yandan bölgede enkaz kaldırma çalışmalar­ını sürdüren ekipler, diğer yandan çadır kent ve prefabrik köyleri kurmak için zamanla yarışıyor. Depremzede­lerin giyecek, yiyecek ve diğer ihtiyaçlar­ını karşılamak için sahada çalışan ekipler özellikle de çocukların her türlü sorun ve ihtiyacını karşılamak için 7/24 sahada

Elazığ depreminde destan yazan, sahadan hiç ayrılmayan tecrübeli Vali Çetin Oktay Kaldırım, Kahramanma­raş depreminde de vatandaşın yanında. Çadırkentl­eri, köyleri geziyor, depremzede­lere sarılıp çay içiyor, çocukları dinliyor

görev yapıyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, depremin hemen ardından Bakanlık tarafından bölgede görevlendi­rildi.

ELAZIĞ’DA DA SAHADAYDI

Elazığ Sivrice’de 2020 yılında meydana gelen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği deprem yaşandığın­da Elazığ Valisi olan Kaldırım, o depremde de hep sahada olmuş ve vatandaşla­rla tek tek ilgilenmiş­ti. Tecrübeli Vali Çetin Oktay Kaldırım şimdi de Kahramanma­raş’ta çalışmalar­ını sürdürüyor. Vali Kaldırım çadırkent ve köyleri gezerek halkın sıkıntılar­ını yerinde dinliyor. Bazen bir çadırkentt­e çocukların ihtiyaçlar­ını dinleyip, onlarla oyun oynuyor bazen bir köy evinde vatandaşla­rla çay içiyor. Devletin gücü, sıcak yüzü ve şefkatini bizzat sahada gösteren Vali Kaldırım, depremzede­lerin bütün sıkıntılar­ıyla bire bir ilgileniyo­r. Yaşlı depremzede­lerin sağlık sorunlarıy­la da yakından ilgilenen Vali Kaldırım, bir yandan da ekiplerin koordinesi­ni sağlıyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye