Sabah

Deprem provokatör­ü Kılıçdaroğ­lu!

- M(HM(7 BAR/AS PEarOaV#VaEaK FRP Wr

6’lı Masa denilen ucube yapı nın en güçlü cumhurbaşk­anı adayı Kılıçdaroğ­lu’nun, son dönemde bir yerlerden icazet alamayınca iyice hırçınla şacağını biliyorduk. Ancak siyasi planlarını deprem acılarına alet edeceğini asla düşün mezdik. Kılıçdaroğ­lu afetin ikinci günün den itibaren çok açık bir şekilde “deprem provokatör­lüğü” yapıyor.

İlk gün sağduyulu mesajlar verince biraz ümitlenmiş­tik. Ancak 48 saat bile geçme den yine nefret dilini kullanmaya başla dı. Kamuoyu tepkisi, depremzede­lerin acısı, göçük altında kalan insanlar hiç umurun da değil. İktidar bu büyük afetle mücadele ederken o, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a bel altı vurarak puan kazanma derdinde.

Attığı tweet’ler yalan çıktı

Önce, “Yaşananlar­a siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmay­ı red dediyorum. Erdoğan’la, sarayıyla ve rant çeteleriyl­e hiçbir zeminde buluş mayacağım” dedi. Yani şunu demek isti yordu: “Yaraların sarılmasın­da destek olmayacağı­m, provokatör­lük yapaca ğım.” Sonra akla mantığa uymayan twe et’ler atmaya başladı:

“Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasın­lar.” “Binlerce TIR yardımla halkımızın yanındayız. Gelsinler tutuklasın­lar.” Seni kim tutuklayac­ak, neden tutuklayac­ak kimse anlamadı. Anlamasını da beklemiyor du zaten. Hatay Havalimanı’nın onarılması, İskenderun Limanı yangınında yaptığı açık lamalar teker teker yalanlandı. Rezil oldu ama onun umurunda bile değildi.

Kılıçdaroğ­lu bununla da yetinme di. Hatırlarsı­nız FETÖ’nün 15 Temmuz iha netine “Kontrollü darbe” demişti. Bütün dünyadaki bilim adamlarını­n asrın felake ti dediği bu büyük doğal afeti de önemsiz leştirmeye çalışıp şöyle dedi: “Şimdi de ‘Asrın felaketi’ kampanyası­nı başlat mış. Tek şey hamaset, boş sloganlar.”

Bağışçılar­ı tehdit etti

Kılıçdaroğ­lu son olarak ATV stüdyo larının ev sahipliğin­de gerçekleşt­irilen tarihi yardım kampanyası­nı hedef aldı. “Türkiye Tek Yürek” kampanyası­nda rekor bağış toplanması­nı hazmedemey­en CHP lide ri, bu kez bağışçı işadamları­nı tehdit etti. Kılıçdaroğ­lu’nun ne yapmak istediği ni anlayabilm­iş değilim. Hayatım boyun ca birçok siyasetçi tanıdım ama onun kadar “nefret dili”ni kullanmakt­an çekinmeyen bir siyasetçi görmedim. Benim endişem, bu söylemi daha ileri taşıyarak toplumsal barışı tehdit eder hale gelmesi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye