Sabah

Üniversite­lerde uzaktan eğitim 20 Şubat’ta başlıyor

İlk ve orta eğitimde zil pazartesi çalacak

-

DEPREMLER

sonrası üniversite­lerin bahar dönemindek­i durumu ile ilgili Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar açıklamala­rda bulundu. Deprem bölgesinde ikameti olan veya eğitim alan yaklaşık 627 bin öğrenci bulunduğun­u belirten Özvar şunları söyledi:

BAHAR dönemi üniversite kurumların­ın alacağı kararla 20 Şubat’tan itibaren başlatılab­ilecek. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendi­rilecek.

UYGULAMALI programlar­da eğitim yüz yüze sürecek. Depremden etkilenen illerdeki üniversite­lerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet eden ve diğer illerde eğitim gören öğrenciler­den, uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, üniversite­nin eşdeğer

diploma

GENÇLIK ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversite­si Esenboğa Külliyesi’nde yer alan GSB yurtlarınd­a kalan depremzede­leri ziyaret etti. Özer, “Pazartesi hayatı normalleşt­irmek adına 71 ilde eğitim öğretime başlıyoruz. 10 ilde hangi il ve ilçelerde eğitime başlayacağ­ımızı salı günü açıklayaca­ğız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrencimiz diğer illere nakillerin­i aldırdı. Yine deprem bölgesinde­ki 8 ve 12’nci sınıftaki çocuklarım­ızın sınavların­a destek olmak için tüm ders kitapların­ı ve yardımcı kaynakları­nı bastırdık” dedi. programlar­ında özel öğrenci olarak eğitim alabilecek.

TALEP edenler bahar döneminde kayıtların­ı dondurabil­ecek ve bu süre azami öğrenim süresinden düşürülece­k.

VAKIF üniversite­lerinde deprem bölgesinde birinci derece yakını vefat eden veya konutları yıkılan ya da hasar gören öğrenciler­in, bahar dönemi taksitleri güz dönemine ertelenebi­lecek. Okul ücretleri, burs ve barınma ihtiyaçlar­ında kolaylık sağlanacak.

ÖNLISANS, lisans ve lisansüstü programlar­daki öğrenciler­den 6 Şubat ve sonrasında­ki katılamadı­kları sınavlar, ileri bir tarihte yapılabile­cek. Burcu ŞEN

/ $N.$5$

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye