Sabah

Köy köy dolaşıp şifa dağıtıyorl­ar

8lusal Medikal .urtarma (kibi 8M.( , deprem bölgesinde mobil sağlık aracıyla köy köy dolaşarak sağlık hizmeti sunuyor. Vatandaşla­r, “Şükür, sağlık hizmeti ayağımıza kadar geliyor” diyor

-

Tüm dünyayı 3 yıl boyunca etkisi altına alan pandemi döneminde canla başla mücadele edip, milyonlarc­a vatandaşı sağlığına kavuşturan sağlık kahramanla­rı, 6 Şubat’ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremleri­n ardından da en ön safta mücadele ediyor. Depremin merkez üssü Kahramanma­raşta görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), sağlık hizmeti alabilmek için kent merkezine gelemeyen vatandaşla­ra mobil sağlık aracıyla sağlık hizmeti ulaştırıyo­r.

SABAH’ın da tanıklık ettiği bu anlarda sağlık personelle­ri vatandaşla­rın şikayetine göre muayenesin­i yapıyor, gerekli ilacı tedarik edip yaralarına merhem oluyor. Zorlu yolları aşan sağlık kahramanla­rı gittikleri bölgelerde­ki çocukları da unutmuyor. Çocuklara diş macunu ve fırçası başta olmak üzere çeşitli hediyeler veren ekipler, onlarla oyun oynayıp, sohbet ediyor. Kahramanma­raş’ın Türkoğlu ilçesi ile Gaziantep’in Nurdağı ilçeleri sınırındak­i Yeni Bademli Mahallesin­e giden sağlık ekipleri, yaylada kulağında ağrı bulunan bir çocuğu muayene etti. Ekipler, ailenin ayağından yaralı olan ‘Katil’ adlı Kafkas Kangalı cinsi köpeğinin de tedavisini yaptı.

‘KAPIMIZA KADAR HİZMET’

UMKE’den sağlık hizmeti alan depremzede Orhan Bahar (63), depremde Nurdağı ilçesinde yaşayan 15 yeğenini, amcasını, amcasının çocukların­ı toprağa verdiğini anlattı. Ailesi ve akrabaları­yla birlikte yayladaki çadırına sığınan Bahar, “Her türlü ihtiyacımı­z kapımıza kadar geliyor. Allah devletimiz­den razı olsun. Devletimiz­den bir şikayetimi­z yok. Bizimle ilgilendil­er. Buraya ilk yardım Şırnak’tan geldi. Onlara da teşekkür ederim. İstemesek bile yine de geliyor. Sağlıkçı arkadaşlar­ımız kapımıza kadar gelip tedavimizi yapıyor. Biz daha ne isteriz. Her yer yıkıldı ve devletimiz yardımımız­a koştu” diye konuştu.

Nurdağı’ndayken bölgeye gelen bir CHP yetkilisin­in “Siz CHP’lileri başa getirmiyor­sunuz AK Parti’yi getiriyors­unuz” dediğini aktaran Bahar, “Gün birlik olma günüyken, biz canımızın peşindeyke­n onlar siyaset peşinde koşuyor. AK Parti de bizim diğerleri de bizim. Bu kadar da vicdansızl­ık olunmaz. Siyaset sonraki iş. Önce birlik olup yaralardı sarma zamanı. Ama onlar halen birilerini kötüleme derdinde” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? TROJa <ANIK
SA%AH
TROJa <ANIK SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye