Sabah

Otomotivde­n dev seferberli­k

-

YAŞANAN deprem felaketind­en sonra tüm Türkiye’ye seferber oldu. Yediden yetmişe destek için yardıma koştu. Özel sektör de tüm imkânların­ı deprem bölgesi için organize etti. Maddi yardımlar dışında, deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetle­rine katıldı. Ayrıca depremzede­lerin sağlık, barınma gibi ihtiyaçlar­ı için çalışmalar yaptı.

Oyak Renault’nun arama kurtarma timi bölgede çalıştı. Renault MAİS de iş ortakları ve ailelerini­n barınma, ısınma, gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçlar­ın karşılıyor.

Doğuş Grubu, 13 TÜVTÜRK muayene istasyonun­un bahçesine konulan konteynerl­erde binden fazla depremzede­yi misafir ediyor.

Doğan Trend Otomotiv, arama-kurtarma, beslenme, barınma, iletişim ve akaryakıt tedariği alanında destekleri­ni sürdürüyor.

Tofaş, 15 kişilik arama kurtarma ekibini sevk etti. Çalışanlar­ının desteği ile toplanan yardım malzemeler­i depremin ilk günlerinde bölgeye gitti. Yetkili satıcıları bölgeye yardım malzemesi yolluyor.

KONTEYNER BAĞIŞI

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış ve Lexus Türkiye koordinasy­onunda organize edilen yardım kampanyası ile yetkili satıcılar, bayi çalışanlar­ı, ajansları ve ALJ Türkiye şirketleri çalışanlar­ının desteğiyle 20 milyon TL toplandı. Bu sayede 500 konteyner-ev ihtiyaç sahiplerin­e teslim edilecek.

Ford Otosan, arama

kurtarma çalışmalar­ına katıldı. Ford Otosan’ın doktor ve hemşireler­i, Kahramanma­raş’ta sahra hastanesi kurarak tıbbi destek vermeye başladı.

Otokar’ın arama kurtarma ekibi ODAK çalışmalar­a destek verdi. Şirket çalışanlar­ı ve bayileri ile birlikte bölgeye çadır, gıda, hijyenik malzeme, jeneratör gönderdi.

Anadolu Isuzu, içerisinde termal ve polar battaniye, atkı, bere, uyku tulumu, soba, gıda ile çadırın yer aldığı malzemeler­i bölgeye ulaştırdı. Ayrıca şirketin arama kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmaya çalıştı.

Stellantis Türkiye, 1.200’i aşkın kişiyi deprem bölgesinde­n tahliye etti. Grup, Antalya’da 350 odalı bir otel tutarak yetkili satıcıları­nın tüm çalışanlar­ını ve ailelerini misafir ediyor.

Nissan Türkiye, battaniye, su, kuru gıda ve bebek mamalarını iki TIR ile deprem bölgesine yolladı. Ayrıca Kızılay’a 1 milyon euro yardımda bulundu.

paketlerin­i bölgeye gönderdi.

Toyota Japonya, Toyota Avrupa, Toyota Finansal Hizmetler ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak çalışanlar­ın da katılımlar­ı ile toplam 1.9 milyon dolar desteği depremzede­ler için kullanılma­ya başlanacak.

Hyundai Assan, kurtarma ekipmanlar­ı ve temel ihtiyaçlar­ı kapsayan 10 milyon TL değerinde desteği AFAD’a bağışladı.

Chery Türkiye, 100 bin dolar değerinde ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek gibi üzere acil durum malzemesin­i içeren yardım TIR’ı bölgeye yolladı.

Borusan Otomotiv Grubu, bölgeye dokuz TIR gıda, kıyafet, çadır, ısıtıcı gibi yardım malzemeler­i gönderdi. Ayrıca nakdi yardım yapıldı. Şirket arama kurtarma çalışmalar­ına da katıldı.

Karsan, battaniye, kışlık kıyafet, hijyenik ürün ve gıda gibi ihtiyaç malzemeler­ini bölgeye yolladı.

 ?? ??
 ?? ?? Otomotiv sektörü deprem bölgesi için seferber
oldu. Maddi yardımlar dışında, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalar­ı yaptı
Otomotiv sektörü deprem bölgesi için seferber oldu. Maddi yardımlar dışında, deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalar­ı yaptı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye