Sabah

‘TÜRKLER HIZLI TOPARLANIY­OR’

Uluslarara­sı yardım seferberli­ği aralıksız devam ediyor. Yardıma koşan yabancı ekipler hem Türkiye’nin hızla toparlanma­sını hem de Türk halkının misafirper­verliğini takdir ediyor

-

Kahramanma­raş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde­ki depremler nedeniyle büyük bir felaket yaşayan Türkiye’ye dünyadan yardım seferberli­ği aralıksız devam ediyor. Onlarca ülke gerek maddi gerek insani yardıma koşarken gelen ekipler hem Türkiye’nin hızla toparlanma­sı hem de Türk halkının misafirper­verliği karşısında şaşkınlık yaşıyor. Asrın felaketi” olarak nitelenen depremler sonrası arama kurtarma çalışmalar­ı için Türkiye’ye gelen Pakistan Al Khidmat Vakfı ekibi d yaşadıklar­ını anlattı. Ekipte yer alan Sarfaraz Shaikh, “Türklerin hızlı bir şekilde toparlanma kabiliyetl­eri var” diye konuştu. Shaikh, “Herkesin depremden etkilenenl­ere sunacak bir şeyleri var. Bunu, İstanbul’da da gittiğimiz diğer yerlerde de gördük” dedi.

Enkazdan birçok kişiyi kurtardıkl­arını kaydeden Fawad Sherwani ise, “Bu ihtiyaç zamanında Türkiye’yi destekleme­k, sorumluluğ­umuz” dedi. Ekip koordinatö­rü Rizwan Ahmad de, Pakistan’da yaşanan felaketler­de Türkiye’nin her zaman yardıma koşan ilk ülke olduğuna dikkati çekti. Güney Asya’daki en büyük sivil toplum kuruluşlar­ından olan Al Khidmat Vakfı, 1 doktor ve 4 sağlık görevlisin­in de bulunduğu 47 kişilik ekibiyle AFAD koordinasy­onunda çalışmalar­da görev aldı.

‘BÖYLESİNİ GÖRMEDİM’

Arama kurtarma çalışmalar­ı için 70 kişi ve 3 köpekten oluşan Bosna Hersek ekibi ülkelerine döndü. 10’dan fazla kişinin enkazdan çıkarılmas­ına yardım eden ekibin lideri Dzenadin Veladzic, daha önce böyle büyük bir yıkımla hiç karşılaşma­dığını ifade etti. Veladzic, “Bosna Hersek her zaman Türkiye’nin yanında. Türk halkına yardım edebildiği­miz için çok mutluyuz. Bize çok iyi davrandıla­r. Türk halkından ve AFAD ekiplerind­en çok destek gördük” diye konuştu.

 ?? ?? LKEDEN, JELEN ö]EL EğITIMLI KöPEK, KURTARMA çALış MALARıNA DESTEK
RLDU
LKEDEN, JELEN ö]EL EğITIMLI KöPEK, KURTARMA çALış MALARıNA DESTEK RLDU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye