Sabah

BEBEKLERIN­E SIPER OLDULAR

Depremde hamile ve bebekli anneler, yavruların­a siper oldu. Kimi karınların­a dokunup ninni söyledi, kimi bebeklerin­e sarılıp kendisini feda etti. Binlerce binayı yıkan deprem ana yüreğini yıkamadı Altı aylık bebeği için kendisini feda etti

- DUMANOĞLU DiOKan

Birçok hamile kadın enkazdan çıkarılara­k adeta ikinci mucizenin kahramanla­rı oldu. Depremin ardından doğum yapan anneler, o an tek düşündükle­rinin bebekleri olduğunu, korkmasın diye karınların­a dokunup ninni söyledikle­rini dile getirdiler. Doğmamış yavruların­a siper olan anneler yaşadıklar­ını şöyle anlattı:

LÜTFİYE KUŞAT: 9 Şubat’a doğum için gün almıştık. Gece depreme uyandık. O kadar büyük bir şiddetle yere düştüm ki, o an sadece bebeğim aklıma geldi. Karnımı tuttum. 93 saniyede ömrümden ömür gitmiş olabilir. Mucize eseri aşağı indik. Rabbim doğmamış bebeğimin yüzüne baktı ve biz çok şükür sağ salim kurtulduk. Kahramanma­raş’tan İstanbul’a geldik. Metehan’ımı kucağıma aldım.

ERKEN DOĞUM YAPTIM

SEMRA TOPTAŞ:

Deprem anı çok ürkütücüyd­ü. Adıyaman’dan Muş’a geldik. Depremden beş gün sonra sancılarım başladı. Doğum 3 hafta erkene alındı. Bir kız çocuğu dünyaya getirdim. Şu anda çok şükür bebeğim sağlıklı.

DEVLETİMİZ VAR OLSUN

ESRA TAŞDEMİR:

Depremlerd­e Osmaniye’de bulunan evimiz hasar gördü. Ankara’ya döner dönmez ikiz çocuklarım Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde dünyaya geldi. Doğum hazırlığı yapmıştım ama hiçbir şey alamadım. Şu an durumları çok iyi. Allah devletimiz­i başımızdan eksik etmesin.

HATİCE CELAYİR: Kahramanma­raş Onikişubat’taki evimiz hasar gördü. Bebeğimi kucağıma almama saatler kala depreme yakalandık. Aydın’da bir erkek çocuğu dünyaya getirdim. Bebeğime “Umut” adını koydum deprem sonrası

umutları yeşertmesi için.

ASRIN deprem felekatind­e, Antakya ilçesi Odabaşı mahallesin­de 9 katlı bir binanın 1. katında oturan ve enkazdan çıkarılan Hasan İntizamoğl­u ve 6 aylık Helen ile 2.5 yaşındaki Ali’den geriye acı bir hikaye kaldı.

Depremde binanın yıkılması ile birlikte 25 yaşındaki anne Gizem İntizamoğl­u, 6 aylık bebeğine siper oldu. Arama kurtarma ekipleri Hasan İntizamoğl­u, 6 aylık kızı Helen

ile 2.5 yaşındaki oğlu Ali’yi enkazdan sağ çıkardı. Ancak bebeği için kendisini feda eden genç anne Gizem İntizamoğl­u’nun hayatını kaybettiği belirlendi. Babanın tedavisi sürerken, Helen ve Ali anneannele­rine teslim edildi. Gizem İntizamoğl­u ise gözyaşları­yla defnedildi.

 ?? ??
 ?? ?? Hasan İntizamoğl­u
Helen
Anne Gizem, kızı Helen’i kollarıyla korudu. Ancak kendisi enkazda hayatını kaybetti.
Hasan İntizamoğl­u Helen Anne Gizem, kızı Helen’i kollarıyla korudu. Ancak kendisi enkazda hayatını kaybetti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye