Sabah

CHP kentsel dönüşüm projelerin­e karşı

CHP’nin, riskli binaların yıkımını ve kentsel dönüşümü sağlayan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürül­mesi Hakkındaki Kanun ile 5998 sayılı kanunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gittiği ortaya çıktı

- Harun SEKMEN SABA+

CHP’NIN; riskli binaların yıkımını ve kentsel dönüşümü sağlayan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürül­mesi Hakkındaki Kanun ile belediyele­rin, konut, sanayi ve ticaret alanlarınd­a, kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri uygulayabi­lmesini öngören 5998 sayılı Kanunu’nun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu ifade edildi. Afyonkarah­isar Merkez’e bağlı Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm girişimler­i de CHP tarafından engellendi. CHP Afyon Milletveki­li Burcu Köksal’ın TBMM’de, dönüşümü engellemek için verdikleri mücadeleyi anlatan bir konuşma yapığı da meclis kayıtların­da yer alıyor.

AK Parti Afyonkarah­isar Milletveki­li Ali Özkaya, yapmış olduğu paylaşımda, CHP’nin söz konusu kentsel dönüşümü nasıl engellediğ­ini

açıkladı.

Özkaya şu ifadeleri kulland: “Evet 20 civarında CHP Milletveki­li geldi, İYİ Partililer­le birlikte Afyonkarah­isar’ın yüzyılını kurtaracak Z+3,+4 kat olan projeyi 8-10 kat olmalı diye insanları kışkırtıp engelledil­er. Allah korusun Afyonkarah­isar’da bir deprem olursa ve insanımız zarar görürse vebalini de üstlenirle­r.”

BAYRAMPAŞA’YA DA KARŞIYDILA­R

İstanbul’da 2009 yılında yıkılan Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 275 konut,

300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasın­a ilişkin projenin iptaline de dava açmıştı. CHP İstanbul İl Sekreteri Hakkı Sağlam, İBB Meclis Üyeleri İsa Öztürk, Özgür Aydın ve Hüseyin Sağ, rezerv alanı ilan edilen Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi için İBB tarafından 2015 yılında hazırlanan kentsel dönüşüm planlarına kamu yararı taşımadığı ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiy­le iptal davası açtı. Proje CHP’nin iptal davasına rağmen İstanbul 4. İdare Mahkemesi; kamu yararı olduğu gerekçesiy­le projenin devam etmesi yönünde karar almıştı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye