Sabah

Konteyner kentte YAŞAM BAŞLADI

Kalyon Holding tarafından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde depremzede­ler için yapılan 3 bin kişilik konteyner kent hizmete sunuldu. Depremzede­lerin yerleştiri­ldiği kentte anaokulund­an çocuk oyun alanlarına kadar birçok sosyal imkân bulunuyor

-

AÇIKTI’

srın felaketind­e Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e yıkılan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde afetzedele­rin yaralarını sarmak için seferber olan Kalyon Holding, 3 bin kişilik konteyner kenti 12 günde tamamlayıp AFAD’a devretti. Anaokulund­an çocuk oyun alanlarına kadar sosyal donatı alanlarını­n yapıldığı konteyner kentte yaşam başladı.

Depremde evleri yıkılan ve bir süredir çadırda barınan depremzede­ler, AFAD görevliler­i tarafından otobüslerl­e getirilere­k konteynerl­ere yerleştiri­ldi. 2, 4, 6 ve 8 kişilik olarak düzenlenen konteynerl­erde buzdolabı, elektrikli ocak, soba, ranza ve yataklar ile havludan seccadeye varana kadar bir evde olması gereken tüm ihtiyaç malzemeler­i yer alıyor.

‘YENİ YUVANIZ YAPILANA KADAR’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanı Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül, milletveki­lleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile birlikte konteyner kenti ziyaret ederek çalışmalar­ı yerinde inceledi. Kalıcı konutlar inşa edilene kadar bir süre kalacaklar­ı yeni yuvalarına yerleşen depremzede­lerin sorunların­ı da dinleyen Bakan Kurum, “Büyük bir afet yaşadık. Evlerimiz yerle bir oldu. İnsanlarım­ızı kaybettik. Bu konteynerl­er eski yaşamınız gibi olmasa da yeni yuvalarını­z inşa edilene kadar sizleri soğuktan, yağmurdan ve sıcaktan koruyacakt­ır. Vatandaşla­rımız normal hayatların­a dönene, sıcak yuvalarına kavuşana kadar burada, sahada olacağız. Buradan elimizi çekmeyeceğ­iz. Tüm sorunların­ız arkadaşlar­ımız tarafından tespit edilip derhal çözülecekt­ir. Bu süreci hep birlikte devlet-millet el ele vererek atlatacak, depremin yaralarını saracağız” dedi.

ÇOCUKLARA ÖZEL ALANLAR

Kentte çocuklar için tüm hizmetin verileceği­ni kaydeden Bakan Kurum, “Çocuklarım­ızın psikolojis­ini düzeltmek için burada uzmanlarım­ız da görev yapıyor. Bir taraftan da onların eğitimleri­ni düşünmemiz gerekiyor. O nedenle burada anaokulu ve diğer eğitim birimlerim­iz de inşa edildi. Tüm kurumlarım­ız çalışıyor. Bir yandan vatandaşla­rımızı güvenli yerlere yerleştiri­yoruz bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalar­ını yürütüyoru­z” diye konuştu.

vatandaşla­r, KONTEYNERL­ERE yerleşen

iyi olduğunu sunulan imkânların oldukça anlattı.

Depremde birçok yakınını kaybettiği­ni

evden çıktığını ancak ailesinin sağ salim yıkılan

“Eşim ve çocuklarım, söyleyen Çetin Aslan,

Antalya’ya yakınlarım­ızın olduğu

yolculuğu kaldıramaz gitti. Annem kanser hastası,

Ben de onu diye burada kaldı.

Bugün bırakmak istemedim. Çadırdaydı­k. de buraya getirdiler. Allah devletimiz­den

dedi. razı olsun, bize sahip çıktı”

kalan Oğluyla birlikte konteynerd­e

de şükür. Zeynep Aslan ise, “Bugünümüze

vermesin.

Allah devlete, millete zeval

evlerimiz Burada güvende olacağız. Yeni

oluruz” yapılana kadar burada güvende diye konuştu.

yatak Ali Güzey, “Evden kaçarken

her şeyi alamamıştı­k. Burası çok güzel,

yaptıranda­n düşünmüşle­r. Allah yapandan, razı olsun” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Murat
Kurum ‘DEVLETİMİZ BİZE SAHİP
Murat Kurum ‘DEVLETİMİZ BİZE SAHİP
 ?? SABAH ?? Mehmet BONCUK
SABAH Mehmet BONCUK
 ?? ?? Ali Güzey
Ali Güzey

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye