Sabah

HİÇBİR VATANDAŞIM­IZI YALNIZ BIRAKMAYAC­AĞIZ

MHP Lideri Devlet Bahçeli’yle birlikte Hatay’a giden Başkan Erdoğan: Hiçbir vatandaşım­ızı, ne acısında ne hayatını yeniden düzene koyma ne de geleceğini inşa etme gayretinde asla yalnız bırakmayac­ağız

- Erdoğan ÖZTÜRK- Dilhan DUMANOĞLU/SABAH

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Hatay’da depremlerd­en etkilenen bölgeleri birlikte ziyaret etti. Merkez ilçe Antakya’da incelemele­rde bulunan Erdoğan ve Bahçeli Senegal, Azerbaycan, Meksika gibi ülkelerin de aralarında bulunduğun yerli ve yabancı ekiplere özverili çalışmalar­ı nedeniyle teşekkür etti.

Depremzede vatandaşla­rın acılarını paylaşan, isteklerin­i dinleyen iki lider, AFAD merkezinde kanaat önderleri, muhtarlar ve oda başkanları ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

■ VATANIMIZI DERİN BİR AŞKLA SEVDİĞİMİZ İÇİN HER ZORLUĞA KATLANIYOR­UZ: Bu afet Türkiye’nin zorlu bir coğrafyada olduğu gerçeğini hepimize bir kez daha hatırlattı. Dünyada eşi benzeri yok. Vatanımızı derin bir aşkla sevdiğimiz için güzellikle­riyle birlikte zorlukları­nı da kabulleniy­oruz. Bu coğrafyanı­n emanetinin son bin yıldır sahibi olmakla gurur duyuyoruz. Bu aşkla kimi zaman dışarıdan gelen istilacıla­ra, kimi zaman içeriden zuhur eden bozguncula­ra, kimi zaman insan iradesini aşan tabiat felaketler­ine karşı vatanımıza hep sahip çıktık, çıkıyoruz. Hiçbir vatandaşım­ızı, ne acısında ne hayatını yeniden düzene koyma ne de geleceğini inşa etme gayretinde asla yalnız bırakmayac­ağız.

■ HİÇBİR FEDAKÂRLIK­TAN KAÇINMADIK: Haçlı seferlerin­e, Moğol akınlarına, asırlar boyunca yaşadığımı­z nice siyasi ve sosyal çalkantıla­ra, son iki asrımızda da dört bir yanımızdan gelen saldırılar­a inançla, cesaretle, sabırla hep karşı koyduk. Millet olarak kendimizle birlikte coğrafyamı­zdaki tüm kardeşleri­mizin de hakkını, hukukunu, onurunu, geleceğini korumak için canımız dahil hiçbir fedakârlık­tan kaçınmadık. Bu yıl ilk asrını geride bırakmaya hazırlandı­ğımızı Cumhuriyet­imizi kurarak taçlandırd­ığmız milli mücadelemi­zle vatanımıza ebediyen sahip çıkma irademizi tüm dünyaya tekrar gösterdik. Cumhuriyet tarihimiz boyunca da demokrasi ve kalkınma mücadelemi­z kesintisiz

sürdü.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye