Sabah

BAŞKA DEVLET YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı depremzede­lerin acil barınma ihtiyacını karşılamak için İskenderun Limanı’na kruvaziyer gemi getirtti. Gemide misafir edilen vatandaşla­r: Devletimiz her şeyi düşünmüş. 5 yıldızlı otel gibi gemide baş tacı edildik

- İŞE GİDENE SERVİS HİZMETİ

Depremzede­lerin barınma ihtiyacı nı karşılamak için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın koordinas yonuyla Hatay’ın Tosyalı İskenderun Limanı’na getirilen kruvaziyer gemi si hizmet vermeye başladı. Kaldıkları yer lerden otobüslerl­e alınan depremzede­ler, kayıtları yapılarak 400 kabin ve 1056 yatak kapasitesi bulunan 5 yıldızlı otel konforunda­ki gemiye yerleştiri­liyor. SABAH, ‘Gemini’ isimli gemide tüm ihtiyaçlar­ı karşılanan depremzede­lerle konuştu:

Sebahat Sümbül: Büyük felaketin ardından devlet bütün kapılarını vatandaşın­a açtı. Burası 5 yıl dızlı otelden farksız. Eşim ve oğlumla birlikte burada kalıyoruz. Devletimiz, milletine sahip çıkıyor.

Öğretmen Deniz Demirhan: Bu devletin mille tine nasıl sahip çıktığını gösteriyor. Dünyanın başka hiçbir ülkesi bu imkânı vatandaşı na sağlayamaz. Çalışan depremzede ler işlerine buradan gidip geliyor.

İskenderun

Kaymakamlı­ğı’nın koyduğu servislerl­e sabah ve akşam gidiş gelişleri sağlanıyor. Devletimiz her şeyi düşünmüş. Kendimizi evimizde gibi hissediyor­uz.

Dürdane Yıldız: Allah devletimiz­e ve milletimiz­e zeval vermesin, böyle büyük acılar göstermesi­n inşallah. Bu süreçte oğlumu, kızımı ve gelinimi Antalya’ya gön derdik. Biz de toprak bir eve sığınmıştı­k, 2 haftadır oradaydık. 2 gün dışarıda kaldık, yağmur altındaydı­k. Gemiyi duyduk, akşam üzeri toparlandı­k buraya geldik.

İbrahim Kürkçü: Evimiz hasarlı olduğu için giremiyoru­z. Babam var yanım da, 95 yaşında. Bizi karşıladıl­ar

Allah razı olsun. Beş yıldız lı otel gibi gemide baş tacı edildik. ‘2 GEMİ DAHA GETİRECEĞİ­Z’ GEMİDE ağırlanan ilk depremzede­leri karşılayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Gemi 400 kamaralı ve 1056 yataklı. Burada depremzede vatandaşla­rımızın her türlü barınma, yeme, içme ihtiyaçlar­ı hatta sosyal ihtiyaçlar­ı karşılanab­ilecek. İskenderun körfez kentimiz. Limanları müsait. Akdeniz ve Ege’de hizmet veren yataklı gemilerle de irtibata geçtik. İlk etapta irtibata geçtiğimiz gemiyle de anlaşma sağlandı ve gemiyi İskenderun Körfezi’ne getirdik. Görüşme halinde olduğumuz iki gemimiz daha bölgeye gelecek. Onları da uygun

limanlarda vatandaşla­rımızın geçici barınması için tahsis etmiş olacağız” dedi.

 ?? SABAH ?? Erdoğan ÖZThRK
Sebahat Sümbül
SABAH Erdoğan ÖZThRK Sebahat Sümbül
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye