Sabah

BIR SÖZÜYLE BÜTÜN KORKULARIM­I SILDI

EFSANE AHMET SUAT ÖZYAZICI’YI ESKI ÖĞRENCISI ISKENDER GÜNEN ANLATTI: “1979’da ikinci ligden şampiyon olan bir takıma gelmiştim. Korku ve endişeleri­m vardı. Uludağ’daki kampta beni karşıladı. ‘Aramıza hoş geldin’ dedi, sonra da “Yorgunsund­ur, git masajını

-

Trabzonspo­r’a nice şampiyonlu­klar kazandıran ve Türk futbolunda Anadolu ihtilali yapan ilk teknik direktör olan Ahmet Suat Özyazıcı, geçtiğimiz cumartesi akşamı evinde vefat etti. Trabzon’da düzenlenen törenin ardından toprağa verilen 87 yaşındaki efsaneyi, Trabzonspo­r’un bir başka efsanesi olan İsken der Günen’den bize anlatma sını istedik. Günen, henüz 21 yaşındayke­n tanıştığı hocası için şunları söyledi:

■ Ahmet Suat Özyazıcı ile tanışmanız ne zaman oldu? İlk tanıştığın­ızda nasıl bir konuşma geçti aranızda? Kaç yıl çalıştınız kendisiyle? Üzerinizde­ki payı ne kadar?

Yıl 1979… Şekerspor’dan Trabzonspo­r’a transfer olduğum zaman içimde çok farklı duygular vardı. Çünkü 2. Lig’den şampiyon olan bir takıma gelmek benim gibi genç bir oyuncu için hiç de kolay değildi. Bu da korkuları ve heyecanı beraberind­e getirmekte­ydi. Uludağ’daki Trabzonspo­r’un sezon başı kampına geldiğimde Ahmet Suat Özyazıcı ile karşı karşıya geldim. Bana bir baba şefkatiyle yaklaştı. “Aramıza hoş geldin” dedi, sonra da “Yorgunsund­ur, git masajını ol ve ardından yardımcı hocamız Cemalettin Akçay ile antrenman yap” talimatı verdi.

Aradan geçen günlerden sonra tavırları, bakışları ve de nüktedan haliyle aramızda bir güven duygusu oluştu. O sezon inişle rim olduğu zamanlar da vardı. Fakat her dönem bana olan güveni ve her zaman kendisini yanında hissettiği­m anlar için saygım ve minnet duygularım çok fazlaydı. Genç bir oyuncunun uyum dönemindek­i hatalarını görme ve onu kazanma yoluna gitmesi beni bugünlere getiren en büyük faktördür. Beraber geçirdiğim­iz 4 yılda bir baba-oğul yaklaşımı içinde olduğumuzu düşünüyoru­m.

 ?? ??
 ?? ?? İskender Günen, 4 yıl bir likte çalış tığı ve iki şampiyon luk yaşadığı Ahmet Suat Özyazıcı’nın, kariyerine büyük kat kısı olduğu nu söyledi.
İskender Günen, 4 yıl bir likte çalış tığı ve iki şampiyon luk yaşadığı Ahmet Suat Özyazıcı’nın, kariyerine büyük kat kısı olduğu nu söyledi.
 ?? ?? Günen, Özyazıcı ile ilgili anılarını Murat Özbostan’a anlattı.
Günen, Özyazıcı ile ilgili anılarını Murat Özbostan’a anlattı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye