Sabah

DEPREMZEDE­LER MAVI KURDELEYLE ANILDI

BAFTA Ödülleri töreninde dünyaca ünlü sanatçılar, Türkiye’de yaşanan deprem felaketini unutmadı. Yakalarına mavi kurdele takan sanatçılar, röportajla­rında da üzüntüleri­ni dile getirdi

-

İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi (BAFTA) Ödülleri bu yılki sahiplerin­i bulurken, ödül töreninde Türkiye’de yaşanan depremde hayatını kaybedenle­r anıldı. En İyi Çıkış (İngiliz yazar, yönetmen ve yapımcı) dalında ödüle layık görülen, bir kız çocuğunun babasıyla Türkiye tatilini anlatan Aftersun (Güneş Sonrası) filminin senaristi ve yönetmeni Charlotte Wells, ödül konuşmasın­da filmde yer alan Türk ekibe özel teşekkür etti.

DEPREMDEN ETKILENMEY­EN YOK

6 Şubat’ta yaşanan depremleri hatırlatan Wells, “Ekibimizin çoğu

Türk’tü. Türkiye ve Suriye’yedeki depremlerd­en etkilenmey­en herhangi biri olduğunu düşünmüyor­um” dedi. Wells, diğer pek çok sanatçı gibi, dayanışma mesajı göndermek için kıyafetine mavi kurdele taktı.

Mavi kurdele takan isimlerden biri de Aftersun filminin başrol oyuncusu Paul Mescal’di. Mescal, “Yaşanan felakete bir şekilde vurgu yapmak gerçekten önemliydi. Ne denebilir ki, gerçekten çok üzücü” dedi. En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Tar filminin başrol oyuncusu Cate Blanchett de mavi kurdele takan isimler arasındayd­ı. Mescal’in yanına gelen Blanchett, arkadaşını­n kurdelesin­e dokunarak teşekkür etti.

“All Quiet On The Western Front” (Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok) filminin yönetmeni Edward Berger, “The Banshees of Inisherin” filminin başrol oyuncusu Colin Farrell, “Everything Everywhere All at Once” (Her Şey Her Yerde Aynı Anda) filminin oyuncuları­ndan Jamie Lee Curtis ile Sophie Turner ve Angela Bassett gibi isimler de mavi kurdele takarak depremde hayatını kaybeden insanları andı.

MAVI KURDELE BLANCHETT’IN RICASI

PA Haber Ajansı’ına konuşan Curtis, mavi kurdeleler­i Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğ­i’nin (UNHCR) iyi niyet elçilerind­en biri olan Blanchett’in ricasıyla taktıkları­nı söyledi.

 ?? Charlotte Wells ?? Paul Mescal
Ödül törenine Galler Prensi William ve eşi Kate Middleton da katıldı.
Cate Blanchett
Charlotte Wells Paul Mescal Ödül törenine Galler Prensi William ve eşi Kate Middleton da katıldı. Cate Blanchett

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye