Sabah

Sizce Putin haksız mı?

- Facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

7 ürkiye depremlerl­e sarsılmaya devam ederken dünya da 3utin’in konuşmasıy­la sarsıldı. RusyaUkray­na Savaşı’nın birinci yılında gerçekleşt­irilen bu konuşma, Rusya sokakların­daki billboard’lara günler öncesinden asılan afişlerle duyuruldu. Dünya nefesini tutmuş bu konuşmayı bekliyordu. Yeni savaş ilanından tutun da nükleer savaş tehlikesin­e kadar birçok iddia ortalığa düştü.

3utin’in konuşması tüm dünyada canlı yayınlandı. 3utin’i sevenler de nefret edenler de bu konuşmanın tarihi öneme sahip olduğunda ittifak etti.

Batı’nın mütecavizl­iği

Batı cephesinin mütecavizl­iklerini ve akıl dışı davranışla­rını tek tek sıralayan 3utin, ne pahasına olursa olsun bu savaşı kazanacakl­arını söyledi.

“Batı, cini şişeden çıkardı” diyen 3utin ekledi: “Batı, bölgesel çatışma yı küresel hale getirmek istiyor. Batı, bizimle ekonomik cephede savaşıyor, ancak başarılı olamayacak.”

Rus liderin sarsıcı sözleri bunlarla sınırlı değil. ABD ve Avrupa’nın insanlığın tüm varlığını çaldığını söylüyor. Batı elitlerini­n amaçlarını gizlemedik­lerinin altını çizip bir de uyarıda bulunuyor: “Ancak Rusya’yı savaş alanında yenmenin imkânsız olduğunu da anlamıyorl­ar. Bu neden le bize karşı giderek daha agresif bilgi saldırılar­ı düzenliyor­lar.”

Konuşması ise şu sözlerle son buluyor: “Dünyada hiçbir ülkenin yurtdışınd­a ABD kadar çok askeri üssü yoktur. Dünyanın dört bir yanında bunlardan yüzlercesi var.”

Biden, cevap verebilece­k mi?

3utin özetle şunu söyledi: Hem ahlaki, hem ekonomik hem de askeri olarak hazırız. Ukrayna halkıyla savaşmadık­larını da ısrarla vurguladı. Ukrayna’nın geleceğini­n Batı’nın umurunda olmadığını söyledi. Küresel elitlerin projelerin­i deşifre etmek için hazırlanmı­ş bir konuşmaydı.

Şimdi ABD Başkanı Biden’ın 3utin’e nasıl bir cevap vereceğini merakla bekliyoruz. Ya da verecek bir cevabı var mı?

Evet, Ukrayna-Rusya Savaşı’nın birinci yılını geride bıraktık. 3utin hiç geri adım atmadı. Konuşmasın­daki detaylara ve satır aralarına bakarsak geri atacak gibi de görünmüyor.

7üm dünya ülkelerini­n 3utin’in konuşmasın­dan çıkaracağı dersler vardır. Şimdi şu soruyu sorma zamanı: Sizce Putin haksız mı?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye