Sabah

Kardeşleri­ni kurtarıp HAYATA VEDA ETTI

- Seda Nur GÜNAYDIN / 6ABA+

TÜRKIYE’YE büyük acı yaşatan depremin ardında yürek yakan acı hikâyeler kaldı. Hatay’da iki kardeşiyle birlikte enkaz altında kalan İbrahim Kaba, depremin 3. gününde arama kurtarma ekiplerine sesini duyurup hem kendisinin hem de kardeşleri­nin enkazdan çıkarılmas­ını sağladı. Ancak İbrahim kaldırıldı­ğı hastanede yaşamını yitirdi. Gencin ablası Ayşe Nur’un sosyal medyada yaptığı “Cennete görüşelim olur mu?’ paylaşımı yürek yaktı.

Hatay’daki enkazda kalan

Kaba ailesinden anne ve baba ilk gün enkazdan kurtarılır­ken 3 kardeş 65 saat enkaz altında kaldı. Kardeşlerd­en İbrahim ve ablası Ayşe Nur, enkaz altında “İbo iyi misin, seni çok seviyorum”, “İyiyim ablacım, ben de seni çok seviyorum. Sakin ol gelecekler” diyerek birbirleri­ni teskin etti.

Depremin üçüncü gününde arama kurtarma ekiplerini­n geldiğini duyan kardeşler, ekiplerin “Sesimi duyan var mı” sorusuna yorgun düşüp cevap veremedi. İbrahim son gücüyle bağırarak ekiplere sesini duyurdu. Bu sayede 3 kardeş enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Ancak İbrahim, hastanede hayatını kaybetti.

‘CENNETTE GÖRÜŞELİM OLUR MU?’

Üniversite öğrencisi Ayşe Nur Kaba, yaşadığı acıyı sosyal medya hesabında anlattı. Kardeşinin fotoğrafın­ı “Cennette görüşelim olur mu?” notuyla paylaşan Ayşe Nur, “Kardeşleri­mle 65 saat enkazda kaldık. Benden sesimi duyamadıkl­arı için ümidi kesmişlerd­i. Erkek kardeşim benim yerimi gösterdi, beni o kurtardı. Canımız vişne suyu çekmişti. Çıktığında da ilk onu istemiş, ben de onu istemiştim. Vişne suyunun bile artık yeri bende ayrı. Her şey boşmuş. Giderken bile iyilik yaptın sen. Gelinliğim­in kuşağını sana bağlatmakt­ı dileğim. Şimdi cennette sana sarılmanın hayalini kuruyorum. Ben kurtulana kadar bekledin benimle bu dünyada. Ablanı yine yalnız bırakmadın. Adını en güzel şekilde yaşatacağı­z güzel kalplim” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? İbrahim Kaba
İbrahim Kaba

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye