Sabah

Fabrika işçisi, arabasını depremzede­lere bağışladı ÇOCUK ARA0A (KRA1IYLA KAYI3 ÇOCUKLARA ULAŞILABIL­IYOR

- BXUaN SAYLAM / AN.ARA

SEYDIŞEHIR Milliyetçi Hareket Partisi üyesi Cihangir Belci, Parti İlçe Başkanı Eyüp Gül’e giderek emektar arabasını satıp aracın kendi vergi borçlarını ödedikten sonra geriye kalan miktarı “Seydişehir Tek Yürek” kampanyası­na konteyner alınmak üzere göndermek istediğini söyledi. Fabrika işçisi Belci, yıllardır kullandığı 1985 model Renault Toros marka aracı sattı ve parayı kampanya hesabına yatırdı. Dekontu da Kaymakam Deniz Pişkin’e verdi. Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin de “Konteyner yapımına katkı veren kardeşimiz­e çok teşekkür ediyorum” dedi.

DEPREMDEN etkilenen refakatsiz çocuklar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sitesine yeni bir modül ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Vatandaşla­rımız artık Bakanlığım­ızın web sitesinde yer alan sorgu ekranından gerekli bilgileri girerek kayıt altına aldığımız refakatsiz çocuklara yönelik bilgilere hızlı bir şekilde ulaşabilec­ek” dedi. Bakan Yanık, TÜBİTAK tarafından geliştiril­en DerinGÖRÜ sistemiyle 206 çocuğun eşleştiril­diğini belirtti. Yanık, “Bakanlık ve kamu olarak herhangi şekilde, depremzede çocuklarım­ızın derneklere, vakıflara veya dernek, vakıf benzeri üçüncü şahıslara verilmesi diye bir şey söz konusu değil” dedi. Yanık,

deprem sonrası oluşturula­n 10 hatlı çağrı merkezi, ALO 183 ve sosyal medyadan gelen ihbarlarda­n toplanan bilgileri sisteme kaydettikl­erini anlattı. Yanık, “Fiziki görüntü, saç rengi, göz rengi, doğum izi, fotoğrafla­rı gibi ayırt edici bütün özellikler­iyle birlikte çocuklara ilişkin bilgiler, oluşturula­n bir bilgi formu üzerinden kayıt altına alınıyor. Daha sonra bu kayıtlar ‘DerinGÖRÜ’ yüz tanıma ve eşleştirme sistemine yükleniyor. Çocukların­ı bulamayanl­ar bu ekran üzerinden ihbar kaydı da bırakabile­cek” ifade- lerini kullandı. Yanık, DerinGÖRÜ uygulaması aracılığıy­la 105 çocuğun ailesiyle iletişimin­in sağlandığı­nı kaydetti.

Rana BÜYÜKTAŞ /

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye