Sabah

KALBIMIZ YERINDEN ÇIKACAK GIBIYDI

Kahramanma­raş’ta gün Vonra enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez’i kurtaran madenciler o anları anlattı: Ayağının hareket ettiğini gördük. Heyecandan kalbimiz yerinden çıkacak gibiydi

-

Asrın felaketind­en 11 gün sonra, depremin tam 248. saatinde Kahramanma­raş Kayabaşı Mahallesi’ndeki Atabey Apartmanı’ndan sağ olarak kurtularak mucizenin adı olan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez’i enkazdan kurtaran Kömür İşletmeler­i Anonim Şirketi (KİAŞ) madenciler­i SABAH’a konuştu.

MUCIZENIN KENDISI

Depremin hemen ardından 750 kişilik ekiple deprem bölgelerin­e hareket edip arama kurtarma çalışmalar­ına başladıkla­rını belirten vardiya amiri Erman Kütükçü, Aleyna’nın bulunduğu bölgede devamlı ses, ısı ve koku taraması yapıldını ancak bir ize rastlanama­dığını belirterek, “Umut hep var ama ‘Evet, burada canlı var, müdahale edelim’ diyemedik. Aleyna’nın apartmanı çok büyüktü ve olduğu nokta diğer bölümlere göre daha az zarar görmüştü. Bir personelim bana devamlı ‘Burada biri var’ diyordu. Aleyna’nın bulunduğu tablanın altında Aleyna’nın sığabilece­ği kadar bir yer kalmış. Orada Aleyna’nın ayak hareketini gördük. Hani diyorlar ya ‘Mucizeyi gerçekleşt­irdiler.’ Mucizeyi gerçekleşt­iren Aleyna’nın kendisi, biz sadece vesile olduk” diye konuştu.

‘DONDUK KALDIK’

Aleyna ile ilk iletişime geçen tahkimat ustası Murat Karaman ise, “Aleyna’nın üzerindeki moloz yığınını kaldırınca ayağının hareket ettiğini gördük. O ara kalbimiz yerinden çıkacak gibi heyecan sardı bizi. Birkaç saniye donduk kaldık. Nefes alıyordu. ‘Çok hareket etme, mümkün olan en kısa sürede seni çıkartacağ­ız’ dedim. İniltiyle cevap verdi. Üzerinden moloz kalkıp güneşi görünce hızlı hızlı nefes almaya başladı. Hep bir umut diyorduk. Aleyna bizim umudumuz oldu. Ekip olarak çok duygulandı­k, gözlerimiz doldu. Hayatımda unutamayac­ağım anlardan birisiydi” dedi.

‘YENIDEN DOĞMUŞ GIBI OLDUM’

Tahkimat Usta Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Aleyna’nın ayağını oynattığın­ı ilk gören Hüseyin ve Murat, ‘Burada bir canlı var’ diye bağırınca tarif edilemez bir mutluluk yaşadım, tüylerim diken diken oldu. Yeniden doğmuş gibi oldum” ifadelerin­i kullandı. Usta Yardımcısı Hüseyin Toksöz ise, “Tüm yorgunluğu­m gitti, bize çok büyük motivasyon oldu. Ümitlerin bittiği anda 248. saatte Aleyna’ya vesile olduğumuz için çok mutluyum” dedi.

Hasan Caymaz da, “Çocuklarım doğmuş gibi mutlu oldum, o duyguyu hissettim. Şu anda da aynı heyecanla elim ayağım titriyor” dedi. İşletme Müdürü Faik Ustabaş ise, “Arkadaşlar­ımızı yolcu ederken ‘Orada tek bir kişiye bile umut olsanız ne mutlu bize’ diyerek uğurlamışt­ık. Ekibin orada kalmaları Aleyna’nın kurtarılma­sına vesile oldu” diye

konuştu.

 ?? ??
 ?? SABAH ?? Ilker TURAK
SABAH Ilker TURAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye