Sabah

Madenciler Aleyna ile buluştu

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez’i dün kahramanı olan madenciler ziyaret etti. Teyzesi, madenciler­e sarılıp gözyaşı döktü

- Furkan NEHRİ - Tahir ÖZÇELİK / SABA+

Enkazdan çıktı ENKAZA GIRDI

ASRIN afetinde kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan hayatları kurtarmak için büyük mücadele verdi. Onlardan biri de Malatya Büyükşehir Belediyesi

İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan itfaiye eri Yunus Özcan’dı...

Elbistan merkezli ikinci depreme, Malatya’nın

Yeşilyurt ilçesinde bir enkazda açtığı koridorda yakalandı. Moloz yığınları arasında kalan Özcan 10 dakika sonra arkadaşlar­ı tarafından çıkarıldı. Özcan, 5 dakika soluklandı­ktan tekrar enkaza girdi ve bir çocuğu sağ olarak çıkarmayı başardı. 3 çocuk babası 39 yaşındaki Özcan, yaşadığı şoku SABAH’a anlattı:

4 kişiyi tespit ettik.

Bir hamile kadın vardı. Onu çıkarmak için içerdeydi.

Her bir arkadaşımı­n bir yakını neredeyse hayatını kaybetmişt­i. O psikolojiy­e rağmen herkes canla başla son ana kadar çalıştı. Kimse şahsi durumunu gerekçe göstererek bu felaketi kulak ardı etmedi. Birçok hayat kurtardık. Günlerce kimse uyumadı. Allah bir daha yaşatmasın.

Asrın felaketini­n 11. gününde 248. saatte bir mucize gelmiş ve Aleyna Ölmez (17) enkazdan sağ olarak çıkarılmış­tı. Enkazdan kurtarılan Ölmez, Kahramanma­raş’ta hastanede yapılan müdahaleni­n ardından ambulans uçakla Ankara’ya gönderilmi­ş ve Ankara Üniversite­si Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alınmıştı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan’ın önceki gün gerçekleşt­irdiği ziyaretin ardından Aleyna’nın misafirler­i bu kez kendisini enkaz altından kurtaran madenciler oldu. Kahraman madenciler, Aleyna Ölmez ve teyzesi Güler Duman ile görüştü, çiçek ve madenci heykeli takdim etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Aleyna kurtarıcıl­arına teşekkür etti. Teyze Duman, Kömür İşletmeler­i Anonim Şirketi’nde Vardiya Amiri olarak çalışan Erman Kütükçü’ye sarılarak, “Bırakıp gitmediniz bizi, siz olmasaydın­ız olmazdı” dedi. Kütükçü de “Estağfurul­lah, o Aleyna’nın çabasıydı, biz sadece vesile olduk. Bak ne güzel gülüyor. O gün de çok güzel gülüyordu, bugün de çok güzel gülüyor. Allah hep güldürsün, hep mutlu etsin” şeklinde konuştu. Gözyaşları­nı tutamayan Duman, “En büyük emek, en büyük yürek bu madenciler­e ait.

Çok teşekkür ediyorum” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? Aleyna Ölmez
Aleyna Ölmez
 ?? ?? İlker TURAK
İlker TURAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye