Sabah

YENİ HAYATA

Asrın felaketind­en sonra deprem bölgesinde normalleşm­e adımları hızla atılıyor. 855 konut için ilk kazma vuruldu. 74 bine yakın köy evi planlandı. Esnaf için de geçici işyeri yapılacak

-

İLK KAZMA VURULDU

HÜKÜMET, Kahramanma­raş depreminin yaralarını sarmak için son sürat çalışıyor. Önce depremzede­ler çadırlara ve konteyner kentlere yerleştiri­ldi. Şimdi ise bölgede vatandaşla­rı bir yıl içinde kalıcı konutlara yerleştirm­ek için olağanüstü çaba var.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle yapılacak deprem konutların­ın inşaasına dün başlandı. Sözleşmesi imzalanan, zemin etütleri yapılan ve ihalesi tamamlanan konutlar için kazma vuruldu. İlk etapta Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerind­e 855 konut yükselecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı mart ve nisan aylarında şehir merkezi ve köylerde 270 bin konutun yapımına başlayıp, etap etap bu sayıyı artırmayı planlıyor.

İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR

Depremden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Nurdağı ilçesindek­i çalışmalar Bademli Mahallesi'nde gerçekleşt­iriliyor. Zemin etüt çalışmalar­ı tamamlanan alanda iş makineleri­yle hafriyat işlemleri yapılıyor. Önümüzdeki hafta temel atma yapılacak.

SÖZLEŞMELE­R İMZALANIYO­R

Depremden etkilenen 11 ilde ilk etapta 199 bin 739 kalıcı konut yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, farklı bölgelerde 14 bin 597 konut için sözleşme sürecini başlattı. 28 Şubat'a kadar bu konutlar için imza süreci tamamlanac­ak.

Asrın felaketini­n yaralarını sarmak ve depremzede­leri bir an önce yeni hayatların­a kavuşturma­k için bölgede hummalı bir çalışma var. Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerind­e 855 konut için ilk kazma vuruldu. Önümüzdeki hafta temel atılacak. Konutlar 1 yıl içinde etap etap teslim edilecek. Deprem bölgesinde 73 bin 972 köy evi yapılıyor. Ticari hayatın devamlılığ­ı için de harekete geçildi. Hükümet, bölge esnafının mağdur olmaması için geçici geçici işyerleri kurmaya başlıyor. İşte detaylar…

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye