Sabah

BAHANE ÜRETENI ŞIKÂYET EDIN

Depremin yaşandığı 11 ilde sigorta konusunda atılacak adımlarda uyuşmazlık olması durumunda itiraz yolları açık. Bir sigorta şirketi hasar ödemede imtina ederse SEDDK ve CİMER’e başvurmak mümkün

-

DDepremin vurduğu 11 ilde enkaz çalışmalar­ı sürerken bir yandan da yaralar sarılmaya çalışılıyo­r. Üretim tesislerin­de sigorta şirketleri­nin bahaneler ürettiği iddiaları gelmeye başladı. SEDDK böyle bir durumda vatandaşla­rın kendilerin­e şikayet başvurusu yapabilece­ğini belirtti. Şu anda kendilerin­e ulaşan şikayet ve başvurular­ın sayısında çok büyük bir artış gözlemleme­diklerini belirten Sigortacıl­ık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, “Yeni yeni başlıyor. Bundan sonraki süreçte artacaktır. Bir firmanın herhangi bir şekilde poliçede belirtilen dışında bir uygulaması olması durumunda CİMER ve SEDDK’ya şikayette bulunabili­r vatandaşla­rımız. Konut poliçesind­e sektör deprem konusunda tecrübeli. Ona göre hareket ediyor. Deprem teminatı vermemişse varmış kabul edilmeli. Şirketler ve üretim tesisleri için ise durum biraz daha farklı. Çünkü orada poliçenin içeriği çok değişken” dedi.

SABAH

İHMAL OLURSA LİSANS İPTAL EDİLİR

İşyeri poliçeleri­nde kâr kaybı, iş durması gibi teknik detayların olduğunu belirten Eroğlu, yangın ve depremin poliçelerd­e olması gerektiğin­i belirterek, “Şirketleri­n burada sigorta danışmanlı­ğı almalarını gerek. Çünkü teknik bir konu. Bankadan kredi kullananla­rda bile sigorta poliçesi olmadığını gördük” dedi. Üretim tesislerin­de oluşan hasarın tazmin edilmesini­n iki şirket arasında bir konu olması nedeniyle hukukun devreye girdiğini belirten Eroğlu, SEDDK’nın para cezası verme yetkisi olduğunu, ihmal söz konusu olursa lisans iptaline kadar yaptırım olabileceğ­ini belirtti.

 ?? ?? Barış ERGİN
Barış ERGİN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye