Sabah

Erdoğan, Nobel adayı

- Erdoğan cu alır. ·\H J|ndHr TL MH

2022’nin dünya genelinde en önemli olayı nedir?” desem, sanırım ekseri çoğunluk, “RusyaUkray­na Savaşı ve bunun tüm dünyaya etkisi” diyecektir. Peki, “Savaş boyunca en öne çıkan isim kimdir?”

diye sorsam, hiç tereddütsü­z “Recep Tayyip Erdoğan”

cevabını verecektir.

Savaşın durdurulma­sı, ateşkesin sağlanması için her iki lider düzeyinde kişisel gayretleri, dünyayı gıda krizinden kurtaran tahıl koridoru kurulmasın­ın sağlanması ve son olarak karşılıklı esir değişimini­n gerçekleşt­irilmesi yönünde Başkan Erdoğan’ın diplomatik ve ikili ilişkilerd­e gösterdiği üstün gayret, çok olumlu sonuçlar verdi. Sadece iki ülke arasında değil dünya barışı adına verilen bu gayretin, başta Amerika olmak üzere tüm dünya ülkeleri nezdinde büyük karşılığı oldu.

Bizzat Erdoğan’a ve

Türkiye Cumhuriyet­i Devleti’ne, Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde sergiledik­leri gayret ve alınan sonuçlar için teşekkürle­r edildi. İşte tüm bu yaşananlar üzerine, TBMM Başkanı

28

Aralık 2022’de, Başkan Erdoğan’ın dünya barışı için yaptığı katkılarda­n ötürü Nobel Barış Ödülü’ne adaylığı için başvuruda bulundu. Türkiye ile birlikte aralarında Pakistan, Japonya, Macaristan, Endonezya’nın da bulunduğu toplam 11 ülke, Erdoğan’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdi.

Nobel Enstitüsü, 2022 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen­lerin açıklandığ­ı listede Erdoğan’a da yer verdi. Umarız siyasi çekişmeler­in belirleyic­i olmadığı, gerçek insanlığın yarıştığı bir değerlendi­rme olur ve dünya barışına önemli katkılar sağlayan tek lider olan

hak ettiği sonu

Mustafa Şentop,

TZLWWHr #VHEnHPEXrV­aOL SMS SBU \a]

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye