Sabah

·X mWeAhhiW 184 kişiye hApis

-

Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’daki Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasy­on Merkezi’nde (GAMER) açıklamada bulundu.

Bakan Bozdağ şu bilgileri verdi: “Kahramanma­raş, Adıyaman, Hatay ve Malatya dışındaki illerimizd­e delil tespit işlemleri ceza soruşturma­sı kapsamında tamamlandı. Ceza soruşturma­sına konu olan binaların enkazları, bilirkişil­er ve Cumhuriyet Savcımızın gözetimind­e delil tespiti yapılmadan kaldırılma­dı. Şu ana kadar 7 bin 598 müstakil binada bilirkişi incelemesi yapılmak için delil tespiti yapıldı. Bugüne kadar

612 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 184’ü tutukladı, 214’ü adli kontrolle serbest bırakıldı, 71’i hakkında yakalama kararı, 55 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Halen iki kişi gözaltında. Tutuklu olanların 79’u müteahhit, 74’ü yapı sorumlusu, 13’ü yapı sahibi, 18’i binada değişiklik yapanlar. Hırsızlık vakalarınd­a 179, yağma konusunda 4, dolandırıc­ılıkla ilgili 7 kişi tutuklandı.”

Bakan Soylu ise şunları söyledi: “Fahiş kira artışları son zamanlarda deprem bölgesinin deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir. Elbette ki devlet olarak gereğini yerine getiriyoru­z. Uluslarara­sı yardım istediğimi­z yerde, kendi askerimiz, kendi jandarmamı­z, kendi polisimiz zaten teyakkuz halinde. Herkes teyakkuz halinde. Şu ana kadar ağır hasarlı, orta hasarlı ve ev sahibi, kiracı toplam müracaat 421 bin oldu dün (önceki gün) akşam itibarıyla. Bunun 284 bin 712 hanesi, ailesi ‘Ben kira yardımı almak isterim’ dedi. 136 bin 913’ü de ‘Ben konteynerd­e yaşamak isterim’ dedi. Buna karşılık 140 alanda 93 bin 623 konteyner hazırlanıy­or. 70 bini hemen hemen tamamlanma­k üzere.

 ?? ?? İlker TURAK/6ABA+
İlker TURAK/6ABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye