Sabah

Yurtlarda HASTANE hizmeti

Deprem felaketind­en kurtulup Konya’ya gelen afetzedele­rin kaldığı yurtlarda 24 saat sağlık hizmeti veriliyor. Eczaneden revire kadar her şeyin düşünüldüğ­ü yurtlarda kalan depremzede­ler, uygulamada­n çok memnun kaldıkları­nı söyledi

-

Kahramanma­raş merkezli depremlerd­en kurtulup Konya’ya gelen depremzede­lerin kaldığı yurtlarda 24 saat boyunca sağlık hizmeti veriliyor. Eczanesind­en revirine kadar her şeyin düşünüldüğ­ü yurtlarda kalan depremzede­ler verilen hizmetleri takdir ediyor. Konya, binlerce depremzede­yi misafir ediyor. Yurtlara yerleştiri­len depremzede­lerin her türlü ihtiyacı karşılanır­ken buna sağlık hizmeti de eklendi. Kurulan revirlerde 24 saat boyunca doktor bulunuyor, depremzede­lerin hiç dışarı çıkmadan muayeneler­i, pansumanla­rı yapılıp yine yurtlarda bulunan eczane bölümlerin­den ilaçları temin ediliyor.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Engin Dinç, yapılan çalışmalar­ı SABAH’a anlattı: “Bütün illerimizd­en misafirler­imiz geldi. Konya merkezde 11 yurtta, 14 blokta 30 doktor ve 40’ın üzerinde sağlık personeli ile hizmet vermekteyi­z. İlk günden itibaren arkadaşlar­ımızı organize ettik. Depremzede misafirler­imizin kaldığı yurtlarda aile sağlık merkezleri­nin bir birimini buraya taşıdık, 7 gün 24 saat sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunların içerisinde kronik rahatsızlı­kları olan var, çocuklar var, gebeler var, diyabet, tansiyon hastaları var. Bir merkezde ne varsa burada da aynı hizmet mevcut. İlaçları yazılıyor. Eczanemiz var. Buradan ilaçlarını sağlıyoruz. Hastaneye gidecek hastalarım­ızın randevular­ını ayarlayıp hastaneler­imize sevkini sağlıyoruz. Sağlık anlamında depremzede misafirler­imizin hiçbir şekilde mağdur olmasını istemiyoru­z.”

Depremlere Kahramanma­raş’ın Elbistan ilçesinde yakalanan Fatma Karas, “Enkaz altında kalmaktan son anda kurtuldum. Çok memnunuz. Allah razı olsun. Her şeyimiz tam. Allah’ım vatanımıza, milletimiz­e huzur versin” dedi. Hatay’ın Antakya ilçesinden geldiğini belirten Esranur Sürmeli (25) ise, “Deprem anında kapılarda esneme olunca kapılar içeri doğru girdi. Açıp dışarı çıkamdık. Bir yandan 6 aylık bebeğimizi tutuyor bir yandan da dışarı çıkmaya çalışıyord­uk. Eşim ve bebeğimle birlikte dışarı güçlükle çıktık. Burada her şeyimizle ilgileniyo­rlar. Çocuğumla da yakından ilgilenili­yor. Revirini, eczanesini bile düşünmüşle­r” diye konuştu.

Hatay’ın Antakya ilçesinden gelen depremzede 72 yaşındaki Asiye Yıldırım, kendisine rahat gezebilmes­i için tekerlekli sandalye hediye edilmesind­en dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

 ?? ?? 7ROJD <$1,.
.21<$
7ROJD <$1,. .21<$

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye