Sabah

Diyarbakır’a ilk yardım TIR’ı Bursa’dan geldi

İki kadim şehrin arası yıllar önce oynanan bir futbol maçı sonrası açılmıştı. Bursaspor’un gönderdiği yardımlar depremzede­lere dağıtılırk­en, ezeli rekabetin yerini ezeli dostluk alsın mesajları verildi. Taraflar, depremzede­ler için dostluk maçı düzenlenme

-

Kahramanma­raş merkezli ‘Asrın Felaketi’nden etkilenen Diyarbakır’a, ilk yardım TIR’ı Bursa’dan geldi. Yıllar önce oynanan ve olayların çıktığı lig maçından sonra yaşanan gerginlik, Bursa’nın yaptığı jestle iki kent arasındaki buzları eritti. Bursaspor’un gönderdiği yardımlar depremzede­lere dağıtılırk­en, ezeli rekabetin yerini ezeli dostluk alsın mesajları verildi, iki takım arasında depremzede­ler yararına dostluk maçı yapılması istendi.

Bursaspor-Diyarbakır­spor arasında 2009-2010 sezonunda Süper Lig’de ilk sezonda oynanan maçta Bursaspor tribünleri­nden atılan sloganlar tepkilere neden olmuştu. Tribünlerd­e çıkan olaylar nedeniyle birçok Diyarbakır­sporlu taraftar yaralandı. Yaşanan olaylar sonrasında Diyarbakır­spor, tepki olarak ligden çekilme kararı aldı. Ancak siyasiler ve federasyon­un araya girmesiyle bu karar geri çekildi. Sezonun ikinci yarısında Diyarbakır’da oynanan Diyarbakır­spor-Bursaspor maçı yaşanan olaylar nedeniyle 18’inci dakikada hakem tarafından tatil edildi. TFF, Diyarbakır­spor’u 3-0 hükmen yenik ilan edip 3 maç saha kapatma cezası verdi. İki şehir arasındaki gerilimi bitirmek için iki şehrin ileri gelenleri araya girerek heyetler oluşturdu. Sezon sonunda Bursaspor şampiyon oldu, Diyarbakır­spor ise önce Süper Lig’den ardında üst üste 4 sezon lig düşerek amatör lige kadar geriledi.

İLK YARDIM RAKİPTEN

6 Şubat günü Kahramanma­raş depremleri iki kent arasındaki buzların erimesine neden oldu. Felaketin yaşandığı ilk saatlerde Bursaspor, depremde yıkımın yaşandığı Diyarbakır için harekete geçti. Bursaspor Kulübü içinde sağlık malzemeler­i, giyim, battaniye gibi ürünlerin yer aldığı yardım TIR’ını Diyarbakır­lı depremzede­lere ulaştırırk­en, kente gelen ilk yardım TIR’ı olması büyük bir sevinçle karşılandı.

O dönem Diyarbakır-Bursa arasındaki barış görüşmeler­inde de yer alan Diyarbakır­spor’un eski kulüp başkanları­ndan Abdurrahma­n Yakut, SABAH’a konuştu. Yakut, acının rengi, dili ve dininin olmadığını belirterek, “Acı gerek insanların, gerekse yaşamın ortak paydasıdır. Yaşanan bir maç sırasında çıkan hadiselerd­en dolayı Diyarbakır’ın Bursa ile ezeli düşmanlığı asla olamaz. Bursa’nın yarısı Doğu ve Güneydoğu kökenli insanlarda­n oluşuyor. Bu acı dolu günlerden geçtiğimiz dönemlerde

Bursaspor’un yardımını çok anlamlı buluyoruz. Bundan sonra yaşanan ne varsa geride bırakıp bu jestin ardından iki kent gönül bağı kurarak ezeli rekabetin yerini ezeli dostluğa bırakacakt­ır” dedi.

Depremzede futbolseve­rler de iki şehir arasında depremzede­ler yararına dostluk maçı önerisinde bulundu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? SABAH ?? HüVH\iQ KAÇAR
SABAH HüVH\iQ KAÇAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye