Sabah

AKŞENER’E ŞOK SUÇLAMA

Yaşar Okuyan’ın, Kılıçdaroğ­lu’na sunduğu ve Altılı Masa’yı dağıtma noktasına getiren dosyada şok suçlama: Akşener, Kılıçdaroğ­lu’nun adaylığını engellemek için genç grupları organize etti

-

Altılı Masa’nın dosya savaşları her geçen gün daha bir garip hal alıyor. Masanın ağabeyi konumundak­i CHP’nin Lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’na, masanın 2 numarası İP’in Lideri Meral Akşener ile ilgili “dosya” sunan eski bakan, tecrübeli politikacı Yaşar Okuyan, “masaya verdiği rahatsızlı­k”tan ötürü üyesi olduğu CHP tarafından partiden atıldı.

Yaşar Okuyan’ın, parti tüzüğüne uyulmadan paldır küldür partiden atılmasına sebep olan malum “dosya” meselesine gelince, kısa bir hatırlatma yapalım. Okuyan, 4 Şubat 2023’te yayımlanan İzmir merkezli Youtube kanalında Rıdvan Akgün ile söyleşisin­de “Ve ona (Kemal Kılıçdaroğ­lu’na) Meral Hanım ile ilgili bir dosya verdim. Dosyayı Kılıçdaroğ­lu kullanmaya­cak, ben kullanacağ­ım. O masayı dağıttığı anda Sayın Meral Akşener ile ilgili bizim de, ben ve benim neslimin söyleyecek­leri var. Belgeler ve dosyalar var!” demişti.

MASAYI DAĞITMAYA KALKARSA...

Yani, Altılı Masa’yı dağıtması durumunda, elinde İP Lideri Meral Akşener’le ilgili içinde belgelerin olduğunu iddia ettiği dosyalar bulunduğun­u açıkladı Okuyan. Kendi sosyal medya hesabı Facebook’ta önceki gün yaptığı paylaşımla da buna açıklık getirdi: “Meral Hanım masayı dağıtırsa bunun bir bedeli olur, elimde belgeler var hepsini açıklarım. Hepsi de İçişleri Bakanlığı dönemine ait belgeler, şeklindeki açıklamala­rımda bahsi geçen belgelerin herhangi bir gizliliği bulunmamak­la birlikte geçen zaman sebebiyle toplum hafızasınd­an silinmiş oldukların­ı tahmin ettiğim gazete kupürlerid­ir. Bu kupürleri yayında da gösterdim hatta! Konuyla ilgili yargı süreci de işlemekte olup, bahsi geçen bu kupürler dava dosyasında da yer almaktadır.”

Akşener’in 28 Şubat sürecinde İçişleri Bakanı olduğu dönemde cuntanın darbe hazırlıkla­rına karşın attığı adımlara “suç işlemiş algısıyla” yer verilen dosyanın ilk “4 belgesi” o döneme ait gazete kupürlerin­den oluşuyor. Ancak son bölümde yer verilen detaylarda ise Akşener’in, Kılıçdaroğ­lu’nun olası Cumhurbaşk­anlığı adaylığına yönelik engelleme girişimler­i somut ifadelerle yer buluyor. Okuyan’a İP içerisinde­n sözlü olarak gelen ve Kılıçdaroğ­lu’na da sözlü olarak iletilen bir bilgi şöyle:

‘AKŞENER ORGANİZE ETTİ’

“Kılıçdaroğ­lu’nun cumhurbaşk­anı adayı olmasını en başından bu yana istemediği­ni her fırsatta dolaylı olarak dile getiren Akşener ve İP yönetimi bir karar alırlar. Karara göre, Kılıçdaroğ­lu’nun yurt gezileri sırasında kameralar önünde olduğu zamanlarda İP ile herhangi bir üyeliği veya ilişiği olmayan özellikle gençler, Kılıçdaroğ­lu’nun yanına giderek ‘Sizi çok seviyoruz ama lütfen aday olmayın’ diyecek ve bu diyalog da sosyal medyada ve kameralar aracılığıy­la televizyon­larda yayınlanac­ak.”

Nitekim, 4 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleşe­n CHP Gençlik Toplantısı’nda Kılıçdaroğ­lu kürsüye çıktığında 2 genç yaklaşır ve aynen kararlaştı­rıldığı gibi, “Sizi çok seviyoruz ama ne olur aday olmayın!” der. Daha sonra Kılıçdaroğ­lu ile fotoğraf da çektiren gençlerin bu sözleri haber de oldu.

 ?? ??
 ?? SABAH ?? Şebnem BURSALI
SABAH Şebnem BURSALI

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye