Sabah

Antalya’yı ‘Tokat’layacaktı!

-

Böyle bir deprem atmosferin­de futbol oynamak gerçekten zor… Diyelim ki bizler ve yerli oyuncular deprem hattında yaşamaya alışkınız ama yabancılar için yaşananlar kolay değil. Çünkü her kafadan ses çıkıyor. Kimi diyor ki ‘İstanbul’da yüzde 1 bile deprem ihtimali yok’, kimi de diyor ki ‘Yüzde 99 olacak.’ Yabancılar bu tartışmala­rı tercüme ettirip okuyunca de psikolojik olarak etkileniyo­r. Biz Türk insanı olarak yaşananlar­dan bu kadar etkilenirk­en onların etkilenmes­i anormal olur zaten. Bu durum da ister istemez sahaya yansıyacak­tır.

Beşiktaş son maçlarda ilk 15-20 dakika iyi pres yapıyor. Kazandığı toplarla da hücuma çıkıyor ama sonra aynı presi gösteremiy­or. Halbuki şampiyonlu­ğa oyna yacaksan, 20 dakika pres yapıp, 10 dakika rölantiye alıp sonra yine pres yapmak gerek ama işte onu yapa mıyor. Maç ilerledikç­e de bu sefer inisiyatif rakip takıma geçiyor. Psikolojik olarak da rahatlayın­ca daha iyi top yapıyorlar, bu sefer Beşiktaşlı futbolcula­r daha fazla enerji sarf etmek zorunda kalıyorlar. Rakipler zaman ilerledikç­e Beşiktaş’ın arka tarafına sarkmaya başlıyorla­r. O zaman da siyah-beyazlı oyuncular, defansa yardıma gelince hücum güçleri zayıflıyor.

Dün son derece zevksiz bir maç oldu. Tehir maçı olduğu için sonra transfer olanları iki tarafta da oynatamadı. İki taraf da iyi işler yapamadı. Ama şunu not etmekte fayda var; siyah-beyazlı takım, liderliği sonuna kadar kovalayaca­ksa daha farklı mücadele etmesi lazım. Daha bir futbol kavgası vermesi lazım.

Maç sonlara doğru hareketlen­di. Bir

penaltı pozisyonu var ama demeyeceği­m. Çünkü pozisyon var ama penaltı yok. VAR’a gittiler ofsayta baktılar. Penaltıyı net göstersele­r belki hakem iptal edecek. Ama VAR’daki TOKAT, hakemi çağırmadı. Antalya’yı tokatlamay­a kalktı. Ama bir de ilahi adalet var. Dünkü maçın en güzel görüntüsü Beşiktaş seyircisin­in sahaya attığı oyuncaklar­dı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye