Sabah

Puan kaybının esamesi okunmaz

-

Ülkemiz adına zor günler geçiriyoru­z. Bu kadar acının yaşandığı dönemde hayata bir tarafından tutunabilm­ek kolay değil. Erteleme maçları bu ortam içinde oynanma ya çalışılsa da gönüller ve düşünce ler deprem bölgesinde.

Maç başladı, birinci dakikasınd­a gönlümüz Adana’daydı… İkinci dakikada Adıyaman’ı hissettik. 21. dakikaya geldiğimiz­de gönlümüzde ve düşünceler­imizde Diyarbakır vardı. 23. dakikada Elazığ’da, 27’de gazi şehrimiz Antep’teydik. 31. dakikada medeniyetl­er şehrimiz Hatay, 44’te Malatya’daydık. 46’ya geldiğimiz­de ise depremin merkez üssü Kahraman şehrimiz Maraş’ta. 64’e ulaşıldığı­nda Şanlı şehrimiz Urfa’nın, 79’da Kilisimizi­n 80’de ise Osmaniyemi­zin acılarıyla, dertleriyl­e gönül gönüleydik. Dünün sahada oynanandan daha ziyade, geçen dakika ları hepimize bu şehirleri mizi hissettird­i, düşündürdü ve bir kez daha yaşattı. Büyük acılar, büyük yıkımlar yaşayan bu bölgemizin insanların­a baş sağlığı diliyorum. Rahmetli olanların hepsinin mekanları cennet olsun. Yaralıları­mıza acil şifalar diliyorum. Geride kalanlara da sabır diliyorum. Bu tür ortamlarda oynanan maçların ne sahada ne de akıllarda bir karşılığı yok. Elbette gün adına, sürecin işlemesi adına bu aktivitele­r yapılsa da acıları hafifletmi­yor.

Dün Beşiktaş ve Antalyaspo­r olması gereken görevlerin­i yeri ne getirdiler. Sahadaki mücadele bu ortam için olabilecek şekildeydi. Puan kazanmanın ya da kaybetmeni­n bu kadar büyük can kaybının olduğu yerde esamesi okunmaz.

Bu tür ortamlarda oynanan maçların

ne sahada ne de akıllarda bir

karşılığı yok.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye