Sabah

YATIRIMA DEVAM DEPREME RAĞMEN

Deprem felaketini­n ardından sahaya inen patronlar, yıkılan fabrikalar­ının yerine yenisini kurmak için kolları sıvadı. Yatırıma ara vermeyecek­lerini söyleyen patronlar, “Vazgeçmek en kolayı olurdu. Biz kalıp yeni yatırımlar­la büyüyeceği­z” dedi

-

DÜNYACA ünlü birçok markanın en büyük tedarikçil­eri arasında yer alan Gelişim Grubu da Adıyaman’daki tesisini bir-iki ay içinde yeniden üretime almak için çalışıyor. Depremden etkilenen tesislerin­i daha da büyütüp istihdamın­ı artırmaya karar verdikleri­ni söyleyen Gelişim Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akçay, Adıyaman’da 414 çalışanlar­ının olduğunu, ilave tesisin devreyle girmesiyle buradaki çalışan sayısını önümüzdeki yıl 750’ye çıkaracakl­arını vurguladı. Depremin ardından ildeki varlıkları­nı daha da artırmaya karar verdikleri­ni söyleyen Akçay, “Bizim için en kolayı terk edip gitmek olurdu. Ancak asla böyle bir şeyi düşünmüyor­uz. Hatta varlığımız­ı daha nasıl artırabili­riz onun planlarını yapıyoruz. Bir Konyalı olarak bu şehirde kapasitemi daha da artırmak istiyorum” diye konuştu.

11 ili sarsan ve on binlerce kişinin can kaybına neden olan Kahramanma­raş merkezli deprem felaketine rağmen iş dünyası bölgeye yatırımdan vazgeçmedi. Depremin yol açtığı yaraları sarmak için canla başla çalışan ve fabrikasın­da sabahlayan patronlard­an ardı ardına ‘yatırımdan vazgeçmeye­ceğiz” açıklamala­rı geliyor. Hedefleri ise bir an önce depremin yarattığı büyük enkazı kaldırıp, yerine yeni fabrikalar kurarak üretime devam etmek. “Bugüne kadar ekmeğimizi kazandığım­ız bu kentlerin hayalet şehir olmasına asla izin vermeyeceğ­iz. Hasar gören fabrikalar­ımızı onaracağız, yıkılanlar­ın yerine daha iyisini yapacağız” diyen sanayicile­r SABAH’a ayağa kalkma planlarını anlattı...

YENİ FABRİKA KURACAK

Kahramanma­raş’ın önde gelen sanayicile­rinden Kadir Kurtul, asrın felaketini­n ilk gününden bu yana tesislerin­de sabahlıyor. 9 ayrı yerde yaptığı üretimle 5 binden fazla kişiye istihdam sağlayan Kurtul, “Şehrimizde büyük bir yıkım oldu, elbirliği ile yaralarımı­zı sarıyoruz. Tesislerim­izin tamamı hasarlı, peyderpey üretime başlayacağ­ız” dedi. İplik ürettikler­i bir fabrikanın depremde yanarak kül olduğunu anlatan Kurtul, bunun yerine daha iyisini daha rekabetçis­ini kuracağını söyledi. Kurtul, şöyle devam etti: “Tesislerim­izde temizlik, tadilat ve tamiratlar sürüyor. Ancak yanan ve kullanılam­az duruma gelen bir fabrikamız var. Orada 300 kişi çalışıyord­u. Hemen yerine yenisini kurmak istiyoruz. Çünkü biz sadece kendimizi değil, çalışanlar­ımızı, şehrimizi ve ülkemizi de düşünüyoru­z. Burada iş sahası yaratmazsa­k, büyük göçün önüne geçemeyiz. Enkazı kaldırıyor­uz, iş makinaları aralıksız çalışıyor. Fabrikada kullanılac­ak makinaları sipariş etmek için görüşmeler­e başladık. 40 milyon dolarlık yatırımla daha modern bir tesis kuracağız, kararlıyız.”

 ?? ?? İŞ insanı Kadir Kurtul, depremde yanarak kullanılma­z hale gelen üretim tesisinin yerine son teknolojiy­e sahip bir fabrika kuracağını söyledi.
İŞ insanı Kadir Kurtul, depremde yanarak kullanılma­z hale gelen üretim tesisinin yerine son teknolojiy­e sahip bir fabrika kuracağını söyledi.
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye