Sabah

Akşener neden bu kadar öfkeli?

- KaVan.yalFin#VaEaK.FoP.tr

Aslında öfke ifadesi hafif kalıyor. Öfkenin de ötesinde. Akşener, CHP kurmayları­na bildiği niz hakaret ediyor. Bu durum masa yı devirme ihtimalini en azından henüz içermiyor olabilir ama kendisini o kadar keskin ifadelerle bağlıyor ve bu ifadele re rağmen o kadar cevap alamıyor ki, sonuç itibarıyla hem kendisini hem par tisini hem de masayı çok zor durumda bırakacak gibi.

Neresinden bakarsanız bakın, kötü bir siyaset ve kötü bir söylem.

Ama anladığım kadarıyla Akşener ken dince bunu makul görüyor ve haklı olduğunu düşünüyor. Çünkü bu zama na kadar birçok denemesi boşa çıktı.

Masanın CHP’den sonra en büyük partisi olduğu için kendinin söz hakkı olduğunu düşünüyor. Siyaset yapma nın gereği de budur. Eğer etkili olama yacaksanız dükkânı kapatmak gere kir. Ancak CHP masayı baştan itibaren öyle kurdu ki, İyi Parti diğer küçük partilerle eşitlendiğ­i gibi etki alanı da sınırlanmı­ş oldu. CHP ve Kılıçdaroğ­lu asıl aktör haline dönüştü. İyi Parti bir payanda olmak tan çıkıp belirleyic­i bir aktöre dönüş mek için aday isimleri ortaya attı. Tartışma yaratmaya çalıştı. Anketler sız dırdı. Hatta çokça bel altı vurdu.

Ancak CHP’nin kurgusu işlediği ve zaman daraldığı sürece İyi Parti konum landığı noktadan sıyrılamad­ı. CHP söy lenen sözleri görmezden gelerek ittifak adı altında kendi gemisini yürüt meyi başardı.

Baştan beri defalarca yazdım. Aday tartışması geciktikçe bu CHP’yi avantaj lı hale getirecekt­ir diye. Kamusal veya masada tartışma başlatılma­dığı müd detçe alternatif isimlerin gündem olma şansı da ortadan kalkar. Son gün CHP, size “Elimizde Kılıçdaroğ­lu var” der. Siz de o saatten sonra itiraz etti ğinizde, “O zaman ayrı adaylar la gidebiliri­z” cevabını alırsınız ve bu da CHP adayının öne çıkması demek tir. Bu nedenle Kılıçdaroğ­lu kendi ismi ni hep gündemde tutarak, beledi ye başkanları­nın üzerine çizerek ve İyi Parti’den gelen salvoları savuşturar­ak bugüne kadar getirdi.

Sanırım Akşener, dananın kuyruğu nun şubatta kopacağını ve kendisi için şubat ayındaki tartışmala­rın yeterin ce manevra alanı ve zaman sağlayaca ğını düşünüyord­u. Ama araya deprem girdi ve tartışma bir ay kadar daha atıl mış oldu. İşte bu nedenle henüz daha deprem gündemi çok vahim olarak kar şımızdayke­n

Akşener ayarlanmış bir röportajda bomba gibi ortaya düşecek ifadeleri kullandı

ki, tartış ma hızla geri dönsün. Ama bence CHP bunu da savuşturuy­or.

Dahası Akşener, böylesi bir üslup kullanmaya devam ettikçe masayı terk etme şansını da daraltıyor. Böylesine sert hatta sertliğin de ötesinde hakaret eden bir üslupla eğer istediği sonucu da alamayacak olursa kavganın sorumlusu olarak gösterilme­kten de kurtulamay­a cak gibi görünüyor.

SMS: HBY yaz 4122’ye gönder.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye