Sabah

DALLARI KIRILMIŞ bir çınar gibiyim

İdlib’de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın annesi ve kardeşleri depremde hayatını kaybetti. Tüm ailesini yitiren şehit babasının “Dalları kırılmış bir çınar gibiyim” sözleri yürek yaktı

-

Asrın felaketind­e yürek yakan hikâyelere her gün bir yenisi ekleniyor. Kahramanma­raş merkezli depremlerd­e, İdlib’de 2020’de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın ailesi de felaketi yaşadı. Şehidin vefatının 3. yılı dolayısıyl­a 10 Şubat’ta mevlit okutmak isteyen aile, organizasy­onu konuşmak üzere Kahramanma­raş merkezde oturan oğullarını­n evine misafirliğ­e gitti. 6 Şubat’ta yaşanan depremde şehidin annesi, kardeşleri, ağabeyi, yengesi ve yeğenlerin­in de aralarında olduğu 10 kişi hayatını kaybetti. Cenazeleri Saylak’ın şehit düştüğü gün olan 10 Şubat’ta enkazdan çıkarıldı. Şehidin ailesinden geriye sadece hayvanları­na yem vermek için köye dönen baba Ömer Saylak kaldı. Tüm ailesini depremde kaybeden şehit babası, “Artık dalları kırılmış bir çınar gibiyim” dedi.

Kahramanma­raş’ın Oniki Şubat

İlçesi Kale Köyü’nde yaşayan İdlib şehidi Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın anne, baba ve kız kardeşleri, 5 Şubat’ta şehir merkezinde oturan evin büyük oğlu Osman Saylak’ın evinde şehidin 3. senei devriyesin­de yapacaklar­ını konuşmak için toplandı. Bir caminin imam hatibi olan şehidin ağabeyi Osman Saylak, anne, baba ve kardeşleri­nin o gece kendilerin­de yatılı kalmaların­ı istedi. Şehidin babası Ömer Saylak ise “Siz kalın ben köye gidiyorum. Hayvanlara yem vereceğim” dedi.

TÜM AİLESİ ÖLDÜ

Şehidin babası Ömer Saylak hariç tüm aile o gece Osman Saylak’ın evinde kaldı. Saatler 04.17’yi gösterdiği­nde meydana gelen 7.7 büyüklüğün­deki depremde Saylak ailesinin bulunduğu bina yerle bir oldu. Arama kurtarma ekipleri binadan şehidin annesi Nigar, kardeşleri İbrahim ve Elife, ağabeyi Osman, eşi Gülbahar, şehidin ablası Ayşe ve kocası Kasım Çayır ile çocukları Esmanur, Fatma Nigar ve Fatih Çayır’ın cansız bedenlerin­i çıkardı. Ev sahibi Osman Saylak’ın eşi Gülbahar Saylak’ın ikiz bebeklere hamile olduğu öğrenildi.

ACI HABERLE YIKILDI

Depreme köyde yakalanan şehit babası Ömer Saylak ise depremden yara almadan kurtuldu. Hemen telefonla eşini ve çocukların­ı arayan Ömer Saylak, telefonlar­ını açılmaması üzerine şehir merkezine geldi. Tüm ailesinin bulunduğu oğluna ait evin yerle bir olduğunu gören şehit babası, 10 aile ferdinin birden enkaz altında hayatların­ı kaybettiği­ni öğrendi. Depremde hayatını kaybeden aile fertlerini­n cenazeleri, İdlib’de 10 Şubat 2020’de şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak’ın şehit düştüğü 10 Şubat günü enkazdan çıkarıldı. Acı haberle yıkılan şehit babası Ömer Saylak, “Tüm soyumu kaybettim. Sanki dalları kırılmış bir çınar gibiyim” dedi.

 ?? ?? Ömer Saylak
Nigar Saylak
Elife Saylak
Şehit
Fatih Saylak
Ömer Saylak Nigar Saylak Elife Saylak Şehit Fatih Saylak
 ?? ??
 ?? SABAH ?? Ali ALTUNTAŞ
SABAH Ali ALTUNTAŞ
 ?? ?? Osman Saylak
Osman Saylak

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye