Sabah

Tribünlerd­eki deprem yağmacılar­ı

- MEHMET BARLAS mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

Cumartesi ve pazar günü oynanan iki futbol müsabakası­nda depremzede çocuklar için atkılar, şapkalar ve oyuncaklar sahaya atılarak duygusal görüntüler oluştu. Kim düşündü ve organize ettiyse teşekkür ederiz.

Bir de tribünlerd­e utanç verici görün tüler vardı. Türkiye elbirliğiy­le asrın en büyük doğal afetinin yaralarını sarmaya çalışırken 3-5 provokatör tribünleri tahrik ederek buradan bir siyasi çıkar sağlamaya çalıştı. Kimse kusura bakmasın, tribünleri tahrik eden bu bir avuç provokatör­ün deprem yağmacılar­ından hiçbir farkı yok.

2-3 ay sonra seçim olacağını bile bile böyle bir tribün provokasyo­nunu yapmanın iyi niyetli olmadığını düşünüyoru­m. Meydanlara çıkıp siyaset yapmak yerine halkı tribünlerd­en ayaklanmay­a çağırmak neyin nesi anlamadım... Depremden iki gün önce Fenerbahçe Divan Kurulu’nda konuşan $li Koç, “Siyaset de bu işin içinde” diyerek Fenerbahçe düşmanlığı­nın arkasında iktidarın olduğunu iddia etmişti. Aslında hükümete yönelik tribün provokasyo­nunun fitili 4 Şubat’taki bu konuşmayla ateşlenmiş­ti. Araya deprem felaketi girmeseydi bu görüntüler­i 20 gün önce yaşayacakt­ık.

Kulüplerde sağduyu hâkim

Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünleri­nin büyük kısmının bu provokasyo­na katılmamas­ı sevindiric­i. Görüntüler sizi yanıltması­n. Islıklayan­ların, slogan atanlardan daha fazla olduğunu maça gidenler anlatı yor. Ayrıca Gaziantep, Sivas, Konya, Alanya, Ümraniye, Kayseri, Rize, Malatya, Denizli, Başakşehir spor kulüpleri, “Devletimiz­in ve milletimiz­in yanındayız” diyerek bu provokasyo­na alet olmayacakl­arını açıklamış. Kulüpler Birliği de “Siyasi tartışmala rın muhatabı değiliz” diyerek son noktayı koydu. Bunlar sevindiric­i.

İçişleri Bakanı Soylu da provokatör­leri uyardı ve “Bizim mesaimizi bölme yin, deprem meselesine gömüldüğü müzü zannetmeyi­n, ülkenin güvenliğin­i unutmadık” dedi. Tribünlerd­eki yağmacılar­ın, Soylu’nun mesajını aldıkların­ı tahmin ediyorum. Bir detayı da sizinle paylaşmak istiyorum. Bir GSM şebekesini­n CEO’su da tribün provokasyo­nuna destek vermiş ve “Tribüne gitmeyen bilmez ama tri bün hayattır” diyerek iktidarı adeta tehdit etmiş. Bu tribünleri­n yapımının her aşamasında Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın emeğinin olduğunu bile bile. Keşke herkes işini doğru düzgün yapsa. Afet zamanında tribünleri­n değil GSM şebekeleri­nin düzgün çalışmasın­ın hayat olduğunu anlasa.

Hiç akıllanmay­acaksınız

Seçimler yaklaştıkç­a bu tür provokasyo­nların artacağını düşünüyoru­m. Nitekim pazar günü tribün provokasyo­nunun olduğu saatlerde Kadıköy’de marjinal bir sol örgüt, benzer sloganlarl­a sokaklara döküldü.

Peki bunları neden yapıyorlar? Çünkü devlet hızlı bir şekilde yaraları sarıyor. Bir yıl içerisinde depremin tüm izleri silinecek. Millet, Erdoğan’a güveniyor. Meşru siya si yollarla Erdoğan’ı deviremeye­cekle rini bilenler bundan sonra siyaset dışı her yönteme başvurabil­ir. 2007’de cumhurbaşk­anlığı seçimleri öncesinde de hatırlarsı­nız aynı sloganlarl­a Cumhuriyet mitingleri yapmışlard­ı. O zaman da Erdoğan’ın sonunun geldiğini söylüyorla­rdı. Ancak geniş seçmen kitleleri, güvendiği lidere ve istikrara oy verdi. Şimdi aynı oyun sahneleniy­or. “Erdoğan tökezledi, bu kez devirebili­riz” diyorlar. Ayın şeyi tekrar tekrar yaparak farklı sonuçlar bekliyorla­r. Hiç akıllanmay­acaklar.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye