Sabah

HASARLI BİNALAR YIKILDI

İki büyük depremle sarsılan bölgede önce Adıyaman, ardından Malatya sallandı. Hasarlı 29 bina yıkıldı, eşya almak için ev ve dükkânlara giren 110 kişi yaralandı. 33 kişi enkazdan kurtarıldı, bir kişi öldü

- Furkan NEHRİ - Tahir ÖZÇELİK/SABA+

Çöşnük Mahallesi’ndeki Buhara Apartmanı’na eşya almak için giren 2 arkadaş enkaz altında kaldı. Ekipler Musab Adiktili’yi enkazdan sağ çıkardı. Adiktili’nin arkadaşını arama çalışmalar­ı ise sürüyor.

Türkiye dün iki deprem şoku daha yaşadı. Adıyaman Gölbaşı merkezli ilk deprem 05.51’de 5 büyüklüğün­de kaydedildi. Yerin 8.5 km derinliğin­de meydana gelen depremde can kaybı yaşanmazke­n, Gölbaşı mevkiindek­i demiryolu tünelinin daha önceki depremleri­n de etkisiyle tamamen kapandığı tespit edildi.

İKİ ARKADAŞIN DRAMI

Saatler 12.04’ü gösterdiği­nde ise bu kez Malatya Yeşilyurt merkezli 5.6 büyüklüğün­de bir deprem oldu. AFAD Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada “Depremde 29 bina yıkıldı. 5 binada arama kurtarma çalışması başlatıldı, 2 binada çalışmalar devam etti. 33 vatandaşım­ız enkazdan kurtarıldı. 110 vatandaş yaralandı, bir kaybımız var” dedi. Malatya’da cep telefonu dükkânı olan Mehmet Öztürk, telefon ve malzemeler­i almak için arkadaşı Ertuğrul Tuğra ile dükkâna girdikleri sırada enkaz altında kaldı. Öztürk hayatını kaybederke­n Tuğra ağır yaralı olarak Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çöşnük Mahallesi’ndeki Buhara Apartmanı’nda da eşya almak için giren 2 arkadaş enkaz altında kaldı. Musab Adiktili ekipler tarafından sağ kurtarılır­ken, arkadaşını arama çalışmalar­ı sürüyor.

Şeyh Bayram Mahallesi Destek Sokak’ta yıkılan bir binanın enkazında AFAD, UMKE, itfaiye, asker ve arama kurtarma ekiplerini­n yaptığı çalışma sonucunda Aziz Deliktaş ve kızı Şeyma Deliktaş depremden 1.5 saat sonra sağ kurtarıldı. Durumları iyi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye